Dr. Michael Laitman

Ember vagy állati lélek?

Kérdés:

Mit érez a személy, amikor spirituális élvezetet kap?

Válasz:

A spirituális élvezet vagy az emberi élvezet, ezek élvezetek az adakozásból.  Mi még nem jutottunk bele ezekbe az állapotokba, mi még az” állati” fokozaton vagyunk. Az emberiség élvezete abból ered, hogy kezdetben nem érzi magát kapcsolatban a többiekkel. Nekünk örömünk abból származik, hogy mi  összekapcsolódunk egymással, élvezetünk van a összekapcsolódásbn és az adakozásban.

Ez  az emberiség élvezete, amely csak az emberi társadalomban  lehetséges, egybeköti  az adakozást és kapást. Rendező, ami jelenti, hogy “Spirituális eladó – vásárló”.  Mi élvezetet kapunk a köztünk áthaladó fényben, más szavakkal, közöttünk levő adakozás cselekedetben.

Hogyha  mi nem vagyunk a kölcsönös adakozában,  legalább ennek egy minimális fokozatán,  akkor mi hasonlóak vagyunk az állattal, aki táplálkozik ezt meg azt, és ezt tekintjuk életnek ebben a világban.

Határozd el, ki vagy te? Ember aki hasonló  Teremtővel vagy egy állati lélek?

A személy önző vágyal született, amelyet még nem javitott meg a felebaráti szeretetre, sóvárog arra, hogy élvezze az életét ebben a világban, kihasznalja a jó élvezeteket a maga számára, ez jelenti, hogy “állati lélek”.

Ennélfogva, aki felemelkedik a barátja iránti adakozásra, a társaival való egységre, és érzi köztük levő azonosságot, ezt hivjuk “ember”-nek, mert ebben a mértékben ő hasonlóvá vált a Teremtőhöz.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.