Dr. Michael Laitman

Szeresd “mint magadat” azt jelenti, hogy jobban szeresd mint magadat

Kérdés:

Hogyan segít engem a Zohár Könyvének olvasása abban, hogy érezzem a kollektív vágyat?

Válaszom:

A Zohár a közöttünk levő kapcsolatok korrigált rendszeréről beszél nekünk. Amennyiben én a többiekkel való kapcsolatomat korrigálatlannak érzem, és vágyom annak kijavítására, én a Zohár Könyvét tanulom, és ezáltal arra vágyom, hogy annak szintjére emelkedhessek, azaz a korrigált kapcsolat szintjére.

Nem tudom mi is ez a korrigált állapot, és hogyan vagyok képes ahhoz felemelkedni. Én csak azt tudom, hogy el kell érnem azt az állapotot, melyet a Zohár leír. Nem értem azt ami ott le van írva, még a nyelvezetet sem ismerem, és mindez nem számít.

Az egyetlen dolog ami számít az, hogy arra törekszem, hogy korrigálódjak. Hogy korrigálódjak azt jelenti, hogy egységre lépek a csoporttal, a társadalommal, másokkal, és elkezdem a többieket úgy szeretni mint saját magamat. Végül is a szeretet a közöttünk levő egységet jelenti, ahol a többiek vágyai és saját vágyaim egy és ugyanazzá válnak. és akkor mi egyesülünk.

Írva van, hogy amennyiben egy párnával rendelkezünk, el kell érjük azt az állapotot, amikor azt átadjuk a másiknak. Miért? Mivel az ő vágya fontosabbá vált számomra, mint sajátom. Ez az amit úgy hívunk, hogy szeresd a másikat, mint saját magadat? Mivel korábban mi jobban szerettük magunkat mint a másikat, és nekünk most úgy kell szeretnünk őt, mint ahogy korábban magunkat szerettük, az azt jelenti, hogy jobban kell szeretnem őt mint magamat. És ezt hívjuk az adakozás tulajdonságának mely az emberben lakozik.

Mindez nem tűnik megvalósíthatónak, vágyottnak vagy vonzónak. Fogalmam sincs miért is tanuljuk mindezt. És ez az ahogy mindenki gondolkodik. De nincs más választás. Fokozatosan az adakozás tulajdonságának fontossága egyre mélyebben belép tudatunkba. Mi elkezdjük látni a legmagasztosabb és legkülönlegesebb értéket abban, és fokozatosan beleegyezünk annak elviselésébe. Ez az ahogy a Fény befolyásol minket, különösen, amikor mi a Zohár könyvét olvassuk. Az leereszkedik, és attitűdünket adakozásra reformálja.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.