Dr. Michael Laitman

Bontsuk ki a szívben található pontot

Kérdés:

Nagyon sok csoport és közösség létezik a világban, mindenféle célok érdekében. Képes a szívben található pont nélküli kapcsolat segíteni az embereket abban, hogy önzőségük fölé emelkedjenek?

Válaszom:

A szívben található pont az egy a gyökér, eredet felfedezésére irányuló vágy, mindaz a Teremtő része Felülről. Én egy fekete ponttal rendelkezem, szükségem van valamire amit még csak meg sem tudok határozni. Ebben az életben hiányzik számomra az érzés, a megértés: Mi az értelme ennek az életnek? Miért létezik mindez? Honnan származik mindez? Mi ennek a célja? Ki irányít engem?

Elkezdek kérdezősködni az élet értelméről. Mindez olyan, mintha Felülről egy zsinór lenne hozzám kötve, az erők egy csatornája, és egy felső irányítás, és én annak elérésére vágyom, hogy megértsem életem értelmét, okát. Olyan kérdéseket teszek fel, melyeket egy egyszerű ember fél megkérdezni, szégyell feltenni.

Mindezek a kérdések lassanként eggyé állnak össze: “Mi az életem értelme?” Ennek megválaszolása nélkül, nem látom miért is folytassam életemet. Le kell törjem a lakatot erről a”ékszerdobozról”. És amennyiben kérdésem a lényeg velőjébe hatol, az élet forrását akarja felfedezni, mindaz azt jelenti, hogy rendelkezem a szívben található ponttal.

A szívben található ponttal rendelkező személy eljut a csoporthoz, mely ezt a különleges kérdést tanulmányozza: “Hogyan találhatjuk meg az élet értelmét, annak forrását? Hogyan fedezhetem fel a Felső Irányítást, és hogyan vagyok képes ahhoz csatlakozni teljes valómmal?” A személy nem képes kilépni ebből az út közepén, mivel vágya a teremtés alapvető esszenciájára vonatkozik, és már semmi sem állíthatja meg őt. Készen áll arra hogy szembe nézzen a Teremtővel, és nem adja meg magát bármilyen korlátozásnak. Nem számít, hogy mások milyen erőkkel próbálják őt visszatartani, nem érdekes hogy mások mit is mondanak, a személyt semmi nem érdekli.

Az ilyen emberek érkeznek el a Kabbala tudományához.

Vannak más fajta emerek is, akik még mindig gondolkoznak, mérlegelnek. Az ő szívben található pontjuk is felébredt már, de az még mindig mindenfajta csomagolópapírva van bugyolálva. Ezáltal ők még megelégszenek misztikus tanításokkal, holisztikus dolgokkal, keleti tanításokkal, meditációval, vegetáriánussággal, természetes életmóddal, stb. Mindezek a trendek ugyanazzal a kérdéssel kezdődnek, és ezért ennyire népszerűek napjainkban. A tudatalatti szinten az emberek már érzik, hogy itt az ideje valami újabb, magasabb rendű szintnek, itt az idő a változásra…

Ezáltal fokozatosan haladunk előre. Meg kell várnunk amíg az emberek kipróbálják ezeket az irányokat. Ugyanakkor a vágy növekszik tovább, így apránként a többiek is elhagyják majd kereséseiket és elindulnak a forrás felé, ahhoz a módszerhez mely képes a forrást felfedni számukra. Ilyen az út.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,642 seconds.