Dr. Michael Laitman

Amikor a Könnyek Kapuja végre megnyílik

Kérdés:

Milyen erők akadályozzák meg imámat, hogy az a Könnyek Kapujához emelkedhessen?

Válaszom:

Először is, nincs más lehetőségünk, minthogy a csoport kollektív erejéhez forduljunk, mivel ez az ahol a Teremtő található. A “Könnyek Kapuja” azt jelenti, hogy mi megtörjük önzőségünket, és egyként lépünk egységre.

Ezt az állapotot tekintjük a “Könnyek Kapuja”-nak, mivel amikor elérkezünk ehhez, mi sem vágyat, sem erőt, sem képességet nem érzünk az egységhez. És ekkor történik az (amennyiben valóban elértünk egy ilyen állapotot) hogy megkapjuk az erőt a kérelemre, sírásra, mivel mi egy edényként, egy vágyként egyesülünk. Gyengeségünk és reménytelenségünk vezet el minket a felkiáltáshoz, melyet “könnyek”-nek nevezünk, és akkor a “Kapu” végre megnyílik.

Ez csak akkor töténik meg, amikor az egység el lett érve, és az egyesülés folyamata megkezdődik a csoport centrumában. Ezáltal nem számít hol is vagyunk, Detroit-ban vagy bárhol máshol. Azt az állapotot, amikor mi össze akarunk olvadni annak érdekében hogy képessé váljunk a szeretetre, de ugyanakkor nem vagyunk erre képesek, hívjuk a “Könnyek Kapuja”-nak.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.