Dr. Michael Laitman

A félelem könyörgést szül, a szeretet pedig hálát

Kérdés

Milyen imára van szükségünk annak érdekében, hogy az egoizmus árnyékából a szent árnyék felé mozdítsuk el az ernyőt, a vágyainkon?  

Válasz

 Helyesebb lenne azt kérdezni, hogy mitől kellene tartanunk?  Valóban, még nem tudjuk, valójában mi is az ima. Eddig egyszerűbb volt a számunkra megérteni a félelmet, a veszélyt, aggodalmat, vagyis mindent, amit el kellene kerülnünk.

Az ima, egy érzékelés a szívben. A szív képes vagy félelmet érezni, amelyet úgy nevezünk, hogy első parancsolat, vagy szeretet, amelyen belül érezhetjük ennek a félelemnek a megtapasztalását.

Két alapvető parancsolat van, a félelem és a szeretet. A félelem elvezet az imához, a könyörgéshez, a szeretet pedig a hála megszületéséhez. Ezért a személynek meg kell éretnie, melyik állapotban van. Ha azt érzi, hogy beteljesedésben van hiánya, akkor a félelem állapotában van. Amitől félnie kell, az a veszteség, vagy valamely helyzet elkerülése? Kérdezze meg mindenki önmagát.

Ha valaki aggódik azért, hogy valami rossz történhet vele, tisztáznia kell magában, hogy „nincs más Rajta kívül.” Ha fél valaminek az elvesztésétől, amivel ma rendelkezik, vizsgálja meg, azt az elvet, hogy „ha én nem teszem meg magamért, akkor ki fogja megtenni értem?” Ez a vizsgálat a tényszerű, valós ima.

Az ember soha nem hagyja abba ennek a vizsgálatát, éppen ellenkezőleg, állandóan ezzel kell foglalkozni, amennyit csak képes valaki erre a vizsgálatra szánni. A kulcs, az összes állapot feltárása, teljesen normális, ha ha valaki a következő pillanatban teljesen zavart lesz, és képtelen lesz megkülönböztetni magát és az össze ráható faktort , vagyis az énjét, a környezetét, és a tanulást.

Ebben a vizsgálati folyamatban, a személy folyamatosan fejlődik a HaVaYaH négy állapota által, egy új állapotra. Csak nem jelenik meg kívül ez a belső osztályzás:

  • Ki vagyok én, és ki felügyel engem,  
  • Hogy kell látnom, az engem hajtó erőt,
  • Hogy kell önmagamhoz kötődnöm, és hogy kell másokat látnom
  • Hogy lehetek társ, és mit tegyek, hogy ne hagyjuk el egymást, minden elrejtés és probléma ellenére sem,
  • Hogy emelkedjek minden fölé, igazodhatok el a dolgok között, és hogyan kell használnom azokat, hogy elérjem a szeretetet és a megértést  

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,832 seconds.