Dr. Michael Laitman

Instrukciók a spirituális újjászületéshez

Kérdés

Hogyan kapcsoljam magamat és a környezetemet mindahhoz, ami A Zohár Könyvében van? Hogy kapcsolódjak a szöveghez a környezeten át?

Válasz

Minden, amit A Zohárban olvasok, feltárul a köztünk lévő kapcsolatban. Semmi nincs az egész valóságban kivéve azt az állapotot, amelyet „egy léleknek” nevezünk. Ez a lélek van kitöltve az adakozás minőségével, a Felső Fénnyel, a szeretet Fényével.

Egy zavaros, ködös, tisztázatlan feltétel rendszerben dolgozunk, és fel kell tárnunk egy egyetlen, teljes állapotot. Minden más állapot csak a mi tudattalan állapotunkban tűnik fel, ahol nem ébredünk rá a spiritualitásra. Olyan, mintha fejbe vágtak volna, elvesztettem volna a tudatomat, és most fokozatosan visszanyerem az érzékelésemet a saját erőfeszítésem által.

A kabbalisták tanítják nekünk, hogy mely erőfeszítések segítenek visszatérni a spirituális tudatosságba. A kabbala teljes bölcsessége, az egyetlen állapot feltárása itt. A Zohár beszél nekünk a spirituális út állapotairól, amelyek korrigáltabbak, mint amikben ma létezünk. Elmondják a fokozatot, amelyen a teljesség feltárul. A Zohár szerzői átmentek mind a 125 szinten, a mi világunkból a Végtelen Világba, és a legfelső szintről írták a munkájukat, amelyben felfedték az egységet köztünk.

Amikor olvasunk, a Fény ragyog rajtunk, kiterjesztve a törekvésünket ennek a magasztos állapotnak az irányába. Ez az, ahogy korrigálódunk, a Fény felé való közeledéssel. A Zohár Könyve olvasásával a személynek csak törekednie kell erre a magasabb állapotra és eléri azt.

Ezáltal ha együtt törekszünk azoknak a spirituális fokozatoknak a feltárására, amelyekről a beszél A Zohár Könyve, bár nem értjük ezeket, mivel nem kapcsolódunk a spiritualitáshoz, a feltárásra való vágyunk miatt, felébresztjük a Körülölelő Fényt, amely korrigál és közelebb visz minket a valódi feltáráshoz. 

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.