Dr. Michael Laitman

A spiritualitást nem lehet kifejezni szavakban

Kérdés:

Ha le kell nullázam magamat a tanár véleménye előtt, akkor igaz az, hogy  amit mondanak különböző emberek, hogy ők hajlandóak betartani a tanár véleményét, de nem más vezetők véléményét?

Válasz:

A tanár nem szabad hogy bárkinek személyes menedzsere legyen. A tanár nem kell hogy megmagyarázza mindegyiknek, hogy mit akat tőlük. A tanár lehet majdnem ugyanolyan elrejtőzött mint a Teremtő, aki szinte semmit nem mond. Bárki aki akarja, képes lenullázni magát, felfedezve a tanár véleményét.

Mi láthatjuk mindezt a múltban levő kabbalisták viselkedéséből – mint például  a Kotzk-i csoporttól (akik egy hires csoport volt, és teljesen bezárták magukat) és Baal HaSulamtól, aki tanítványainak egyszer egy héten, vagy akár csak egyszer egy hónapban adott leckét. És ennek semmi köze a beszédhez, hogy a tanár mit mond. Néha van egy bizonyos felfedás amit a tanárnak ki kell nyilatkoztatnia szóban, amikor a Rav valamit megjelenit, és minden többi a tanitványokon mulik, hogy hozzá tapadjanak a tanárhoz. És hogyha a tanitvány a cél  felé irányozza magát, akkor ez műkődik, ha nem akkor nem. Lehet mindaz egy nagyon sikeres tanitvány vagy szervezet, de nem a spirituálitásban.

A spiritualitást nem lehet kifejezni szavakban –  meg tudod például magyarázni, hogyan állitsuk be a szivünket a célra?

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.