Dr. Michael Laitman

Egy pillantás a valoságba a párhuzamos világokon keresztül

Előszó.

Báál HáSulám, amikor Londonban élt, elkezdte  megirni az összefoglalót, amelyet úgy hivunk, hogy  az “Élet Fája” (“Etz HáHáim”) interpretacióját, a “Pánim VeMázbirot”cimű könyvet, és ehhez irt egy bevezetőt. Pticha, az előszót jelent. Ez mindenki számára előnyős, hogy egyszer megtanuljuk és megértsük az “Élet Fája” cimü könyvet. Ez mindenki számára szól, nem egy egyszerü bevezetés, hanem egy mély szöveg, és sűrű az irása, egyre komplikáltabb. Ahogy az idő haladt Báál HáSulám irásai egyre világosabbá váltak, elkezdett jobban ennek a világnak a szintjén irni, azok egy könnyebb formába kerültek, egy új stilust vettek fel, de igazából nem számit, mert mi még úgy sem tudjuk  ezeket pontosan megérteni. Ő irt egy bevezetőt és probáljuk megtanulni, mit is irt ebben az előszóban, amely a Kabbala  a tanulóknak, cimű könyvben benne van.

Meg kell értsük, hogy “Nincsen egyetlen fűszál alul, amelynek, ne lenne egy angyala felül, amely megüti ezt és azt mondja neki, növekedjél”.

Mit is jelent ez?

Ez a mondás a Teremtő egyik titka, amely túl hosszú, hogy mi itt interpretáljuk. Mégis meg kell értsük, hogy nincsen egyetlen fűszál, amelynek ne lenne egy angyala, amely megüti felül, és azt mondja, hogy növekedjen.

Minden ami ebben a világban történik, a lehető lejjobb és a legrosszabbnak is, csak –  egyetlen forrása van. Felülről leereszkedik az erő, és az egy cselekedetet vált ki ebben a világban, vagy egy gondolatot.

A mi világunkban semmi nem létezik, a lehető legkissebb részecskétől az atomban, a leghatalmasabb dologig, amely ne közvetlenül lenne irányitva felülről. Beleértve, azt is amit egymással csinálunk, az is felülről származik.

A két világ: a felső és az alsó parhuzamosan léteznek, az erők leereszkednek fentről ebbe a világba, es irányitnak benne részeket.

Minden menedzselve van a Felső világból, és onaa menedzselnek minden egyes elemet. Vagy úgy is lehet mondani, hogy a Felső világ a “Tórának belseje”, vagy belső világ. Tehát a belső része a világnak az a belső, és ez belülről iranyitja menedzseli az anyagot, igy is mondhatjuk. A mi világunk csak a konzekvenciáknak a világa, mi a mozi vásznon vagyunk. A mi világunkban nem vagyunk képesek megoldani semmilyen dolgot, csak mi úgy érezzuk, hogy végrehajtunk valamiféle cselekedeteket, korrekciókat végzunk, de ez az érzése pontosan arra szolgál hogy összezavarodjunk. Csak idővel értjuk meg, hogy mi nem csináltunk semmit, és elérkeztünk egy hatalmas végső korupcióhoz, a károkozáshoz.

Tehát mi egyedül cselekedtünk és nem vontuk magunkra a Körbevevő fényt, a Felső Erőt, hogy az müködjön.

A felső rendszer két úton müködik. Vagy fentről lefelé, egy meghatározott, döntő módon, az összes erők leereszkednek  a felső világból az alsó világba, a felső világban léteznek a határozatok, mi itt vagyunk alul az eredmények. Ha a mi világunk fentről van irőnyitva, egy közvetlen módon, ezt hivjuk, úgy hogy “a maga  idejében” (“Beito”), azaz a természetes fejlődés tervnek megjelelően.

De lehet másképpen is, hogy én magamban  menedzselem a mi világunkat fentről. Ha én érzem ami törtenik itt lent és kérem a változásokat, én befolyásolom a gyökeret ( az én lelkem gyökerét a felső világban), és  a felső gyökér cserébe befolyásol engem, megtörténik a felfedezés közöttunk, a kapcsolat, a visszacsatolás, akkor már mondhatjuk azt, hogy én előre haladok egy felgyorsitott  az “Ahiséna” utján, és nem a természetes úton.

Akkor én imát emelek (MAN), és cserébe feleletet kapok (MÁD), és igy azonnal én aktívan résztveszek a közös folyamatban.

Az összes szenvedések, azért jönnek, hogy felfedezzük, hogy mi nem vagyunk képesek tenni dolgokat, ebben a világban levő korlátok miatt. És ha mi igazan akarunk valamit változtatni, akkor a gyökerünket kell befolyásoljuk. A kabbala tudománya elmagyarázza nekünk, hogy az egész életet azért kaptuk, hogy arra kötelezzen minket, hogy a gyökérhez forduljunk.

Ez azért kell,hogy mi végre aktívan váltsuk ki az állapotokat, hogy az egész világ a felső világhoz emelkedjen és összeolvadjon vele, és akkor ez a jelenlegi világ eltünik a mi érzékelésünkből.( A Bina felemelkedik  Keterhez).

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,161 seconds.