Dr. Michael Laitman

Harmóniát hozzunk a világba

Jun. 6, 2011

Dr. Michael LaitmanKérdés: Talán az a gond,hogyha az emberek azt hiszik, az ővék a Föld, sajátjuk, s azt vesznek ki belőle, amire épp vágynak, s ezzel elpusztítják. Nem értik, hogy csak használatra kapták, nem saját tulajdonként. Ez vezet háborúkra, területi és vagyoni követelésekre.

Hogy tud a kabbbala – elfogadás – tana emberek közé harmoniát vinni, hogy megértessük velük, az önző használat pusztító?

Válasz: Itt a szövedék hátoldalát kell nézni. Átlátszónak kell látni a világot, s meglátni a mögöttes erőket, az adás és kapás erőit, csak akkor tudunk változtatni ezen. Az egonk csak akkor omlik össze, ha látja, hogy a tettei fájdalmat okoznak: “Nekem fog fájni”.

Fel kell tárnunk: a természet egységes, intéger. Akkor nem tehetek semmit önzőn, gonoszul, hiszen akkor látom: magamnak ártok vele. Nincs más út, csak ez! Az emberek csak ebből tanulnak.

Ezt  a fajta kölcsönös kapcsolódást a magunk által épített környezetben kell megtanulnunk, a tárainkkal, akikkel közös a vágyunk a gyógyulásra, épülésre, az egó felett. Akkor rájövünk, milyen nehéz a belső leltárunkkal szembenézni, észlelni önző voltunkat, s mennyire ellenállunk a társainknak, ha nem a mi vágyunk , kedvünk szerint alakul valami, nem bírjuk fölemelni őket, magunknál nagyobbnak látni őket.

Ez óriási lelki munka, s addig tart, amig tényleg fel nem fedezzük ezeket a belső erőket. Ha felfedezzük ezt az egységes, közös vágyat, az egység erejét, az mindenkit mindenben megváltoztat.

Más esély nincs erre. Ma veszélyben van az emberiség. Látható, hogy pár évtized és kimerülnek a Föld tartalékai.Az olaj, a gáz, a szén és a víz mind hiánycikk lesz. Ezért kell egyensúlyt kialakítani a természetünkkel.
[44676]
From the Lecture in Rome 5/20/2011

— On Mon, 6/6/11, Zsolt Hermann <samechzsolt@gmail.com> wrote:

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.