Dr. Michael Laitman

Túlélés nincs, csak ha följebb, rá az észre áll a hit

Dr. Michael LaitmanKérdés: Tulajdonképpen a világi embernek az önmaga lenullázása a másik előtt teljesen természet-ellenesnek tűnik, az ösztöneink tiltakoznak. Mi erőltetheti rá az embereket, hogy beüljenek a padokba (Kabalát) elfogadást tanulni?

Válasz: Igazán nem kell annyira természet-ellenesnek tűnjön az ön-lenullázás. Például amikor az egyetemen tanultam, volt egy professzor,akit nagy szakértőnek tartottam. fel akartam szívni minden tudását. Tehát lenulláztam magam előtte. Ez is ön-lenullázás, az egó megsemmisítése.

Ha egy könyvet vagy cikket olvasok és meg akarom érteni s ragaszkodom a szerző szándékához s gondolatában. Ez is ön-lenullázás. Semmit nem tudnék csinálni, ha az egómat nem tudnám kikapcsolni! Az, hogy kikapcsolom maga, azt jelenti, hogy hajlandó vagyok tanulni, nyitott vagyok külső információk befogadására.

Van egy kifejezés: “A bölcsek jöttek és szóltak.” Vagyis okos emberek jönnek, —politika-tudósok, pszichológusok, közgazdászok, tanárok — A társadalom felső tízezre, a krém, a legokosabbak, akik a jövőért aggódnak, ők szólnak a többieknek, a 90%-nak: “Hölgyeim és Uraim, nagy gond van!”

“Ha még tíz évig ugyanígy folytatjuk, s nem tör ki előbb egy háború, elfogynak a forrásaink. Nem tudunk semmit termeszteni.Energia kell az ételhez, fűtéshez, hűtéshez. De a fogyasztásunkat le kell csökkentenünk egy ésszerű mértékre. ”

Az okos tudósok ezt mondják, miért nem hiszünk nekik? Ha elmegyek az orvoshoz és megnézi a Röntgenemet, s kezelést ír elő, megbízom benne és követem a tanácsát.  Pedig én nem tudom ellenőrizni a röntgenképet, akár másé is lehetne, tehát muszáj megbíznom a doktorban: nincs választásom.

Ha beveszem az orvosságot, hinnem kell annak, aki felírja, s hogy meggyógyít. Ez is ön-lenullázás. Ez mindenhol megtörténik: a tanár előtt, az orvos előtt, s bárhol, ahol valamit kapni akarok. És persze fizetnem kell érte, ami héberül rímel a kiteljesítésre (lesalem, lehaslim).

Ha az összes média, az összes fontos ember, a tudósok, a tanárok, a politikusok és közgazdászok mind erről beszélnek, majd meggyőznek mindenkit. Ez jobb lenne, mintha világháborúnak kellene kitörni, ahol bármi jöhet másnap.

Nincs választásunk. Nem diktálhatunk a természetnek, ő szabja a feltételeket. Akarjuk vagy nem, bele kell törődni. Vagy leállítjuk a válságot a belső önvizsgálat útján, vagy elvesztünk. Ez nem olyan, mint kiskorunkban a mamával, amikor végül mégis mi diktálhattunk. Ez itt a természet törvénye.

Tiszteletreméltó tudósok magyarázzák ezt el, s nincs ebből hasznuk: hiszen egy hajóban ülünk velük, ez közös gond.

[44588]

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 5/29/2011, Shamati #40


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,642 seconds.