Dr. Michael Laitman

Eljött az idő mikroszkóp alá tenni a Gonoszt

Jun. 7, 2011

Dr. Michael LaitmanNe élvezzük a rossz híreket. Ha egyszer jobb, ha pozitív attitüddel jutunk el a végső felépüléshez. Csak annyi a feladat, hogy megtaláljuk a rohadó szénakazalban az egyetlen egészséges szalmaszálat. Az  1% Gonoszt a 99% jó halmazán belül  —azzal kell dolgoznunk. Minden azon múlik, mennyire fogjuk fel a Gonosz létét, mennire vagyunk rá érzékenyek. És pont ez a célja az Elfogadás tanának /Kabbala/: fel kell turbózni a Gonosz érzékelését magunkban.

Fel kell fedeznünk a Gonosz miligramjait “ mikroszkóp alatt” , hogy felnagyítva lássuk milyen tűrhetetlen és erős a hatása. A bölcsek mondása szerint az igazak a Gonosz Ösztönt hatalmas hegyként látják, nekik a Gonosz utolsó pici csöppje is veszélyesnek tűnik és ijesztő. Közben a gonoszok legyintenek, hogy bennük a Gonosz már csak hajszálvékony: “Minek erről beszélni? ”

Tehát minden atttól függ, mennyire vagyunk tudatában ennek és mekkora nagyító faktort rakunk a mikroszkópba. Tehát sosem fogadhatjuk el a naponta beáramló híreket a világban zajló nyugtalanságokról, éhségről s egyéb gondokról. Hanem a gonosz-felsimerés lektárát kell gyakorolnunk s e tan terjesztése is ezt kell felébressze az emberekben körülöttünk.

Mert mit is hirdetünk  mi? Talán a mi hatalmunkat? Nem. Az Alapító Mester hatalmát?Nem. A Teremtő hatalmát? Még csak ezt sem. Abban akarunk segíteni az embereknek, hogy felismerjék azt a hatalmat, amit a Gonosz ösztön, az Egó gyakorol mindenben és hogy ez okozza minden bajunkat. Ha a tömegek épp a kormányt akarják megbuktatni, legalább azt is meg kéne érteniük, hogy a saját magukban kormányzó “bolond királyt” kell előbb letaszítani a trónról.

Tehát nekünk ezt kell példáznunk, hogy megérsük, ki vezérel bentről, s kit kell a bajokkal igazán vádolni. Attól függ, mennyire tudunk elmenekülni a Gonosztól, hogy mennyire vagynk tudatában a létének bennünk. A fejlődésünkat a Gonosz önzés elutasítása határozza meg.Csak ez kell, semmi más.
[44801]

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.