Dr. Michael Laitman

Kabbala a modern időkre

Kérdés:

Ismerősek számodra Vak Izsák (Isaac the Blind) rabbi (Rabbi Yitzhak Saggi Nehor 1600-??? Provence, Franciaország) írásai?

Válasz:

Mi a kabbala bölcseletének három forrását tanulmányozzuk: a Zóhár könyvét (The Book of Zohar), Ari írásait (főként Az életfa (The tree of life) című művét), és a huszadik század nagy kabbalistájának, Baal HaSulamnak a műveit. Baal HaSulam fogalmazta meg és írta le a számunkra (és világon mindenki számára) legérthetőbb és terjesztésre legmegfelelőbb módon a kabbala bölcseletét.

A nagy kabbalisták közül – kezdve a Babilóniai időktől a mai napig – minden generáció létrehozott további kabbalistákat. Néhányan közülük rejtőzködve maradtak, a többiek írtak valamit, és ez tartott egy egészen jól megérezhető 30 évvel ezelőtti időpillanatig, amikor is „Fentről” engedélyt kaptak hogy a Kabbalát részleteiben feltárják. Tehát, a régi kabbalisták ritkán írtak, és akkor is titkos nyelven.

Csak a 20-ik században, amikor eljött a kabbala feltárásának az ideje mindenki számára, hogy a kollektív egot korrigálni lehessen, Baal HaSulam leírta azokat a részleteket, amelyek terjesztésre engedélyezett. Mi a kabbalának ezt a meghatározott részletét ajánljuk fel a Világ számára.

br

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.