Dr. Michael Laitman

A Fény a válasz

Kérdés

Hogy magyarázható meg az a jelenség, hogy sürgős, ma felmerülő kérésekre, ön másnap megadja a választ?

Válasz

Ez egy nagyon jó kérdés! Gyakran hallok erről a tanítványaimtól. Olyasmiket mondanak, hogy talán én tudom, mert szándékosan megkérek valakit, hogy tegyen fel egy kérdést, amire a következő napon választ adhatok neki, vagy, hogy valaki felteszi a kérdést ma, és „én valahogy elcsípem” a kérdést, és ehhez hasonlóakat.

Semmi ilyesmiről nincs szó. Valójában ez nagyon egyszerű, amikor valakiben felmerül egy kérdés, egy vágy emelkedik fel, ami válasz által töltődik ki információval, vagy valamilyen érzékeléssel. Az ember befoglaltatik egy csoportba, a leckébe, és így megkapja a választ, vagy kitöltést. Ugyanezen a módon valaki veheti, az egy hónappal ezelőtti leckémet, és ugyanazt tapasztalja, hogy megválaszoltam a kérdését. Mindez csak azért van tehát így, mert egy kérdés merült fel valakiben – és kizárólag ezért.

A Fény nevezhető tehát válasznak, ez itt van körülöttünk, határtalan mennyiségben. Még most is a Végtelen Világban vagyunk, de csak egy kicsiny, sötét részét érzékeljük. Sokféle elrejtés van körülöttünk, 125 „függönye” az elrejtésnek. Ezáltal csak a mi világunkat érzékeljük.  

Amikor valakinek van egy vágya, egy magasztosabb állapotra elérésére, amely nem önmagán belülre, hanem kívülre irányul, akkor azonnal új kérdéseket fedez fel magában, és meg is kapja ezekre a választ. Minden a vágytól függ, semmi mástól.

A körülöttünk lévő Fény teljesen mozdulatlan, és az ember eléri ezt. Amiben hiányunk van, az a vágy. Ezáltal ha a csoporthoz kapcsolódom, megpróbálok a barátokhoz kapcsolódni, érzékelni fogom a vágyaikat. Akkor megszerzek egy nagyobb edényt, egy nagyobb lehetőséget a beteljesedésre.  

“Szeretni felebarátainkat, mint önmagunkat” a legfontosabb direktívája a kabbalának. Kulcs fontosságú eszköze a Fény megszerzésének. Mit jelent a felebaráti szeretet? Azt, hogy ennek a vágyát, el kell érni magunkban. Akkor legalább kétszer akkora vágyat szerzünk meg, mint ami egyébként lehetséges. Valójában ez nem kétszer akkora, hanem sokszorosa, az egoizmusunk ellenállása miatt. A személynek egy hatalmas vágy kerül a birtokába.

Miközben az ember úgy csatlakozik a barátaihoz, mint ha önmagához kapcsolódna, dolgoznia kell a megszerzésre irányuló egoizmusán, az elutasításon, hogy mindez adakozásba forduljon. A személynek ki kell alakítania egy masszív edényt. A Fény azonnal ki fogja azt tölteni, és akkor az ember eléri a spirituális beteljesedést.

Tehát ha valaki feltesz egy kérdést ma, megkaphatja a választ ma, vagy holnap, lényegtelen, hogy mikor. Általában ez megtörténik a lecke során, amikor a személy a kollektív vágyhoz kapcsolódik, és a kollektív Fényben, amely ez által manifesztálódik körülötte, és amit úgy is nevezünk a Körülölelő Fény,kapja meg a választ.  

 

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.