Dr. Michael Laitman

Mindenki tánca

Kérdés

Ma egy konvenciót tartunk, amelyen a Shavuot ünnepe alkalmából. Azonban amikor elképzelem mi fog itt történni, nem akarok odamenni. Azt jelenti ez, hogy az értelmem fölé kell emelkednem?

 

Válasz 

              

Az emberek táncolnak ott, de valaki nem szeret táncolni. Finom ételek lesznek ott, de más valaki nem szereti ezeket. Sok gyerek lesz ott, de olyan is van, akit ez nem hoz izgalomba. Kiderül, hogy semmi oka valakinek oda menni. 

 

Elképzelhetjük a helyzetet másképpen is, mit foglalkozom az étellel, vagy azzal, hogy mások milyen módon mozognak a testükkel, énekelnek, vagy a gyerekek kiáltozásával, és egyáltalán az emberekkel, akik ott lesznek? Mindez csak egy külső formája a vágynak, amely a Teremtő által felébresztésre kerül. Összeterelt olyan embereket egy helyre, akik közelebb akarnak kerülni hozzá. A Végtelen Világ teljes Malchutjából összegyűjtött, egy elválasztott vágy csoportot annak érdekében, hogy egyesítse őket a jövő érdekében. Ez az, amiért megadja nekik, ennek a szükségességét. Ezek az emberek nem tudják, a dolgok miért ezen a módon alakultak. Minden embernek megvan a saját oka arra, hogy eljöjjön, és minden ember másképpen képzeli, kiért kell ott lennie. Azonban én azért megyek oda, hogy csatlakozzam a Teremtő vágyához, amely mindenkiben el van rejtve, aki eljön oda.

 

Valaki ülhet csendben, a sarokban és megpróbálhat folyamatosan a többiek vágyához való kapcsolatra koncentrálni. Nem keresem a belső sürgetésüket bármire, csak pontosan azt keresem bennünk, amit a Teremtő ébresztett fel. Ez az, amire szükségem van. Ez az igény, az én lelkem. Végül is én csak a szívben lévő pont vagyok és nekem ezeket az említett vágyakat kell magamhoz kapcsolnom, amely megadja nekem a spirituális edény kiterjedését. Akkor képes leszek fejlődni ez által.  

Azonban ha nem kapcsolódom hozzájuk, akkor honnan szerzem meg azt a vágyat, hol fogom megtalálni a saját lelkem? Ebben mit kaphatok meg a Teremtő feltárásából? Önmagam által nincs és nem is lesz egyebem, mint a kiindulási pontom. Tehát megtehetem, hogy nem megyek el a konvencióra? Kihagyhatom ezt a lehetőséget?

Kérdés

Nem nézhetem a televíziós adást és csatlakozhatom az ott lévők vágyaihoz ezen a módon? Valóban muszáj fizikailag is jelen lennem?

  

Válasz

Ez attól függ, mi könnyíti meg a számomra az ő vágyaikkal való átitatódást, és ez attól fog függeni, mekkora erőfeszítést fogok megtenni mindezért. Talán ha otthonról nézem, megkapok 50 kg vágyat tőlük, de ha oda megyek, még ha csak a sarokban is ülök, olyan hatalmas vágyat kapok meg tőlük, ami elképzelhetetlen. Azonban ha felkészülök előre, és ha elkezdek velük táncolni, bár utálom a táncot, de hordozom a szándékot, akkor ez hatalmas nyereséget hordoz a számomra.

 

Mindannyian a vágy felett dolgozunk, még ha nem is beszélünk állandóan erről. Minden spirituális munka a vágy felett történik, tehát az elme, a szív által lesz irányítva.

 

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.