Dr. Michael Laitman

Ne várjunk csodát a kabbalistáktól

Kérdés

Ön többször említette, hogy akik tanulták a kabbalát éveken át, ugyanúgy néznek ki, mint bárki más, és nem lehetett semmiben megkülönböztetni őket. Ugyanakkor azok, akiknek a vágyai korrigálásra kerültek, megváltoztatták a valóságot maguk körül, és egy teljesen különböző vonzóerővel rendelkeznek. Van bármilyen külső jegy, amiben megkülönböztethetőek a kabbalisták?  

 

Válasz

 

Találkoztam és eltölthettem Baal HaSulam néhány tanítványával időt. 35 éves voltam, és ők pedig 75. Úgy éreztem magam a karjaikban, mint egy csecsemő. Soha nem láttam semmilyen csodát tőlük, és még csak egy különleges beszélgetést sem hallottam tőlük.  Hétköznapi embereknek igyekeztek látszani, és lényegében azok is voltak.  

 

A kabbalisták nem csapnak hullámokat maguk körül. Aki elkezd figyelni egy kabbalistára, megérti őt, helyesen alkalmazza a szavait, megvalósítja a javaslatait, másképpen kezdi önmagát és a környező világot megtapasztalni. Mindez nem azért történik, mert a kabbalista befolyásolja őt. A kabbalista nem befolyásol másokat. Ez tilos! Ez ugyanis megölni egy másik ember szabad akaratát!

 

Hogyan tanítunk egy gyermeket? Folyamatosan feladatokat adunk neki, és elmondjuk, a dolgok hogyan működnek, azonban ezt önmaga által kell megtennie. Ezért a kabbalisták soha nem változtatnak és körülöttük sem változik semmi. Nincs semmi trükk ebben. Semmi nem változik, ha az ember nem változik, önmaga szándékából kiindulva.  

 

Sok rokonom, barátom van, és szeretett tanítványaim, és nincs más mód, segítem őket akár megismételt magyarázatokkal, akár azzal, hogy más módon próbálok meg elmondani valamit.  Nincs más mód. Amikor valaki elfordul tőlem, nekem nincs lehetőségem utána fordulni. Semmit nem tehetek, még ha tudom is, hogy amit tesz, a kárára lesz.

 

Ne gondoljuk, hogy a kabbalisták képesek valami felsőrendű dologra, amire egy átlagember nem képes. Természetesen egy növekvő módon tárják fel a világot, és a vágyaik korrigálódnak, de ezt csak önmagukban fedezik fel.  

 

A történelem során sok kabbalista volt, akik képtelenek voltak tanítani. Elérték a spiritualitást, végrehajtották a korrekciót a Felső Világban, ami a lelkek hálózata köztünk, és felkészítették az egész rendszert arra, hogy közelebb kerüljön az egész emberiséghez, de ennél semmi többet nem tettek. Ez ugyanaz, mint amit mi készítettünk elő a jelenlegi világ gyermekeinek, és unokáinak, mert nincs más út.  

 

Ne keressünk semmilyen trükköt a kabbalában. Nincs varázslat. Ez egy hatalmas, és nehéz munka, mindenki számára, hogy korrigáljuk magunkat a természet ellenében. Ez az, amit az egész emberiség megvalósít a mi időnkben.

 

KN

 

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.