Dr. Michael Laitman

Az adományozással megáldva

Kérdés:

Írva van: „Áldott vagy minden tevékenységedben…” Mit jelent az, hogy áldott?

Válasz:

„Áldott” azt jelenti, hogy én természetesnek veszem az adományozás tulajdonságát az én kapni akarási vágyamban. A kapni akarást én hiányosságnak, sötét foltnak tekintem, és keményen dolgozom a kijavításán – illetve kijavításomon, ami által elnyerem a Teremtő áldását – az adományozási szándékot az összes vágyam felett.

Az áldás bölcsesség (Bina). Mi más is lehetne áldás a személy számára? Mi mást hiányolhatnánk mint a reformáló fényt? Hisz nem létezik semmi. A teljes teremtés semmi más, mint maga a vágy, és ha ez tartalmazza az adakozás szándékát, akkor ez már áldott, hiszen nem létezik olyan állapot, ami ennél kívánatosabb lenne (a teremtés szempontjából). Ez minden, amire szükségünk van.

Azt mondják, az embernek naponta száz áldást kell kapnia. Más szóval, az egyénnek át kell alakítania az „edényét” hogy abba beférjen az adakozás, a tíz szfira amelyek közül mindegyik tízfelé tagolódik. Így jön ki a 100 áldás amely 100 akadályt (Shaaim) képez mert ebben az esetben az egyén úgy értékeli (Meshaher) a Teremtőt mintha a saját edénye már korrigálva lenne és fénnyel lenne kitöltve.

br

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,763 seconds.