Dr. Michael Laitman

Hogyan hoznak létre altruista sejtek egy egoistát?

Kérdés:

Testem olyan sejtek összességéből áll, melyek úgy vannak programozva, hogy állandóan a teljes szervezetre “gondoljanak” saját maguk helyett. Minden egyes sejt úgy működik, hogy bizonyos benne, a szervezet nyújtja számára mindazt amire szüksége van, mint egy kölcsönös garanciában. Akkor ezen sejtek “masszája” hogy hoz létre végül egy olyan “én”-t, mely teljesen ellentétes velük, és csak saját hasznára, érdekében akar megszerezni? Mikor jön létre ez a váltás?

Válaszom:

Más szóval, létezik egy rendszer, amely magában foglalja a kövületi, növényi és állati szinteket, melyek Felülről vannak irányítva a természet által, és azok harmóniában és kölcsönös garanciában maradnak. Mi történik a beszélő szinttel? Úgy tűnik mintha azt tehetnénk amit csak akarunk bűntetés nélkül, anélkül hogy bárki előtt felelőséggel tartoznánk, mintha minden csak tőlünk függne.

Manapság a mi világunkban elkezdjük megérteni, és tudatára ébredünk annak a ténynek, hogy a beszélő szint ugyancsak korrekcióra szorul, mint az összes azt megelőző szint, melyek a természet által egy helyes módon vannak működtetve. A kövületi, növényi és állati szintek magunkon belül, és a minket körbevévő természetben valóban kölcsönös garanciában léteznek. Semmi más nem szorul korrekcióra csakis a beszélő szinten található szándék.

Kérdés:

Akkor mindez azt jelenti, hogy a testem spirituális, míg az “énem” korporeális?

Válaszom:

Tested spirituális és nem is kell azt korrigálnod. Ezen a szinten, az spirituálisan működik. A Közvetlen Fény kiterjedésének első, második és harmadik fázisában még nem található edény. Nincsen ott vágy, ennél fogva ott nem történt leválás a spiritualitásról.

Mindezt hasonlíthatjuk testünk különböző szintjeihez, melyeknek nincs szüksége korrekcióra. Azok olyan hibákkal rendelkeznek, melyeket mi vetítünk beléjük a negyedik, beszélő szintről, és ennél fogva mi károsítjuk őket. Azonban mindez nem jelenti azt, hogy azok nem lennének helyesek.

Mi károsítjuk a természetet, és utána úgy nézünk arra mintha az lenne hibás. Azonban mi magunk vagyunk azok, akik ezért felelősek vagyunk! A természet maga mindig egyensúlyban van, harmónikusan. Mi azt nézzük, hogy az egyik vadállat hogyan falja fel a másikat, és mi úgy gondoljuk hogy az valamilyen gonosztettet követ el. Azonban egy egyátalán nem így van. Amennyiben vennénk az időt hogy mindazt részletesen megvizsgáljuk, látnánk hogy ez a módja annak hogy gondoskodnak egymásról, tisztítva a természetet, és végeredményben békében élve, mivel minden az erők egyensúlyából származik.

Ezáltal csak a negyedik fázis, az ember az emberen belül szorul korrekcióra. Az első három szint korrigálva van Benne, és amennyiben a negyedik fázis korrigálódik, akkor a világot tökéletesnek látjuk majd, beleértve az ember testét, és mindent ami létezik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.