Dr. Michael Laitman

Mikor a patak folyammá válik

Dr. Michael LaitmanKérdés: Mi a cél ma: külső terjesztés vagy belső kapcsolat erősítése?

Válasz: Fő, hogy elterjesszük kifelé, hogy a válság legyőzhető s ez nem is válság. Simon Bar Joháj rabbi lesüllyedése /a piaci árussá/ szintén nagyon kivánatos állapot volt a végső felemelkedés előtt. Ez a válság jót tesz nekünk. Jól kell használni s könnyen, gond nélkül jutunk át a legjobb állapotba.

Nemrég megkérdezték: “Mi helyettesítheti a létminimum szükségletek feletti vágyakinkat? ” Alapvetően erre kell válaszolnunk.

Jót tesz ez a válság. Valahogy ez elvezet a belső egyensúlyhoz, magunkkal s  a természettel.Nincs hova fussunk: vagy közelebb jön a természet mátrixa és felfal vagy új közös “kovászt” darál belőlünk – vagy szándékosan megváltozunk és egyesülünk. Ez nagy különbség.

Ha jól értjük ezt a helyzetet akkor a válság segít nekünk. A minket fenyegető tragikus életmódot átalakíthatjuk a gyerekeink számára. Ezt minél több embernek el kell magyarázni. .

Amikor az Elfogadás Tana csak egy kis patak volt, mester és tanítvány közt, ez mégis elég volt e pár ember hogy ez maximálisan továbbterjedjen. Mára ez a patak az emberiséget átölelő folyammá vált. A globális és inetgrált krízis jön most és most már nem  a  tan mélysége a lényeg, hanem hogy széles körben elérhető legyen.

Ebből a célból írta Bál HáSzulám a cikkeit, az  “Istenség feltárulása,” “Kölcsönös felelősség,” és “Szabadság.”  címmel. Tájékoztatnak, jól leírva, a legszélesebb közönségnek szólva.

Ma a gyógyulás-javulás felépülés közös vágya és ereje a széles tömegekben van meg. Rajtunk keresztül megérthetik, mi a gond, s életük könnyebb lesz, ha ezt szeretettel közöljük. Cserébe kicsit errefelé indulnak s ez minket is jól érint. Mondják, hogy a világ népei visznek minket majd a templom és a teremtő felé, hogy felemeljenek. De konkrétan ehhez a technikát meg kell tanulniuk tőlünk.
[45695]
From the Daily Kabbalah Lesson from Moscow 6/14/2011Shamati #4

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.