Dr. Michael Laitman

Ugródeszka a végtelenbe

Kérdés

Benne foglaltatik a nő vágyban, az adakozás szándékának megszerzése?

Válasz

Ez a szándék hiányzik mind a nők, mind a férfiak vágyából. Milyen módon jelenik meg mégis ez bennünk? Mindannyian csak kapni akarunk. Hogyan érhetjük le akkor, az adakozásra irányuló szándékot? Ez a Fény cselekedete, nem a miénk.

Teljes mértékben egoista vagyok. Csak magamra gondolok, és nem tudok kikerülni ebből az állapotból. Sem a szívem vágyai, sem a gondolataim, nem tud más módon dolgozni. Ez a természetem, ez az, ahogy létre lettem hozva. Mit kell hát tennem?

Csak ha együtt, helyes módon kérjük a Fény ránk ereszkedését, és korrekcióját fogjuk ezt megszerezni, lépünk túl az egoizmusunkon, kapjuk meg a megfelelő módon végzett munkára irányuló szándékot. Ez lesz a Fényre irányuló vágy, az adakozásra és szeretetre való irányulás vágya.

Az egoizmusunk megmarad. Azonban ha helyesen dolgozunk ezen, növeljük és erősítjük a Fényt. Ez a lényege, a mi történelmi utunknak.

pastedGraphic.pdf

A Végtelen Világból, az első állomásból, ahol kezdtük ezt az utat, és eljutottunk a jelenükbe, a második állomásba és elérjük a Végtelen Világot ismételten, ami majd a harmadik állomás. Ez a harmadik állomás mondva van, hogy 620 szorosan nagyobb lesz, mint az első állomás. Ez csak egy szám, egy név, valójában milliárdszor nagyobb ez az állapot. A kulcs a harmadik állomásban, hogy tudni fogjuk hol vagyunk, vagyis a tudatosság a legnagyobb különbség.

Az első állomáson, egy megtermékenyített csepp voltunk, a harmadik állapotban pedig, olyanok lehetünk, mint a Teremtő, megszerezhetjük ezt a státuszt. Ez az, amit elérünk, köszönhetően ennek a felerősítésnek, amikor az egoizmusunk fennáll, lassan fejlesztve minket egy hatalmas egóvá, miközben mi fel tudjuk ezt használni a Nefesh kicsiny Fényének erősítésére, amely kitölt minket az első állapotban.

A Nefesh egy kicsiny Fény, amelyben az élet alig pislákol. A harmadik állomásban mi elérhetjük azt a fokozatot, NRNHY nevezünk, amely egy hatalmas Fény, és amely az összes világot valójában kitölti.

KN


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.