Dr. Michael Laitman

Tanulni a problémáinkból

Kérdés

Azt mondjuk, hogy a korlátlan fogyasztás, mások kárára történik. Azonban a gonoszság ebben történő meglátásának érdekében, fel kell érnünk ennek a csúcsára a történet végén?

Válasz

Nem. A Teremtőnek nincs hiánya ásványokból, vitaminokból, földgázból, kőolajból, vagy bármi másból. Problémákat rendez el a számunkra, ebben a világban, hogy ráébredjünk a veszteségeinkre. Kudarcot vallottunk.

A Teremtő nem azt mutatja meg nekünk, hogy valójában kiestünk a spirituális világból, mert ez által elvesztenénk a szabad döntés lehetőségét. Ez helyett csapások alá helyezi az embert, amelyek által felismerheti a gonosz természetét. Nem a Teremtő, tárul fel, mint a problémák oka, hanem az emberi egoizmus.

Akkor, mivel az ember nem tudja korrigálni ezt, elkezdi visszautasítani azt. Ez a módja annak, ahogy fokozatosan elérkezünk a gonosz felismeréséhez. Mit kell ezzel tenni? Hogy kerülhetünk ki a csapdából? Lassan, de biztosan közelebb kerülünk a megoldáshoz.

A kifogyó erőforrások, természeti csapások, hogy az emberek meglopják egymást, mindez mesterséges, a napjaink vége felé közeledve. Ezek „kis változások,” valójában segítő szándékúak, hogy végezetül felfedezzük, hogy a spirituális világot lopjuk el egymástól.

Valójában miért kell megosztanom, amim van másokkal, és megelégedni a puszta szükségleteim kielégítésével? Csak azért, hogy ebből tanuljak, és megszerezzem a spirituális világra való vágyat. Ez a cél, és minden pontosan van megszerkesztve ebben az irányban, az első pillanattól kezdve. Különben minden ember a saját belső bolygóján marad fogoly.

KN


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.