Dr. Michael Laitman

Vágy-Formula

Jun. 23, 2011  4:47 pm
Dr. Michael LaitmanKérdés: Miért nem teremtette a  Teremtő az öröm-kapás akarását úgy, hogy képes legyen az adásra rendesen? Miért nincs adás kapás nélkül?  Miért kell nekünk magunknak, szabad akaratból feltárni e készségünket? Miért kell ez kettőség , ahol az anyag maga a kapni-akarás egoista és gonosz és a számára előírt forma meg jó?
Válasz: Igen, ha e két ellentétes ormát jól kezem, akkor általuk kialakul a helyes viszony a Gazdával. A helyes viszony nm alakul ki, ha nem állítom szembe a két irányt, az adás vágyat, amit teremtek magamban és a szembenálló negatív kapniakarást.
Tehát hálás vagyok a negtívért is, a pozitívért is, mert a jó a rossz felett teremthető meg. Szükség van a negatívumra, mert vele együtt jutunk csak el a célhoz.
A testi világban az atomokat is ellentétes töltések építik, a minusz és a plusz meg semleges részecskét. A kapcsolat ott is ellentétek közt alakul ki.
Az atomok új struktúrákat építenek, molekulákat, kristályokat. A kémiai elemek a valenciájuk által kapcsolódnak, azaz a szabad körpályán kötődésre váró negatív részecskék, az elektronok száma szerint.
Tehát az élet egyesülésen és elváláson alapul, kapcsolati formákon. Ezek mind az örömkapó vágy formái. Ha egy molekulának két elektronja tud kapcsolódni másokhoz, az egy társulási képeség jele. Mindig arról a vágyról beszélünk, amely méri, vagy az elektronok számát, vagy a vonzó és taszító erők erejét. Tehát mindig a vágy a téma. Sárga és zöld fények, hangok, s az ég is e vágyak összességéből áll. Csak a vágy lett megteremtve.
De  a vágyakon belül érzem önmagam és a külvilágot: az ásványi, növényi, állati és beszélő szintet, vagy spirituális kvalitásokat: gyökér, lélek, test, ruházat, palota szinteket, melyek szintén vágyak. Mindegyikbe bele kell társulnom, hogy segítsenek az – amúgy számunkra idegen – adásvágy szintjére eljutnunk.
A  realitás, teljes embermillárdok, a kozmosz, a lelki világok és a köztünk lévő társulások mind vágyformák. Csake gyre többet tárhatok fel e rendszeren belül, a szférákon belül. És attól függően tárul fel e rendszer előttem, hogy mennyire leszek képes adni, szolgálni, mindezen vágyformák használatával
Az érzéseink vetítik a világunkat s ezért nem értjük, hogy mi a vágy önmagában. Hanem inkább csak azt értjük: “Én érzek, én értek”. Az éntől külön nem létezik nekünk az érzés csak ahogy az Én érzi. És a vágy érzékelése már maga az “En”.
[46023]
From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 6/21/11, “Preface to the Wisdom of Kabbalah”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.