Dr. Michael Laitman

A hely, ahol együtt vagyunk

Jun. 26, 2011  9:36 am

Dr. Michael LaitmanKérdés: Vajon mit jelent a belső munka?

Válasz: A mi feladatunk 24 órás belső leltár munkája. Annyira el lehet merülni ebben, hogy elérve a tanuláshoz, alig látjuk a betűket  könyvben, de az se számít. A kulcs a belső történés.

Nem kell  bűntani magunkat. Az a belső leltár, amikor figyelünk, hogy maradjunk rátapadásban – devekut – a csoport lényegével, a közös vággyal a gyógyulásra. Vagyis ha kinyitod a könyvet, nem külsó tények felsorolása jelenik meg, hanem a téársakhoz való viszonyunk a csoportban s a közös vágyban.

Tehát rájövünk, hogy a Tíz Szféra Tana, a Zóhár s a többi kabbalista /elfogadó/ írás mindig a kapcsolatainkról szól. Ha őszintén e kapcsolat tisztázásra törekszünk, akkor ez tényleg a Tan tanulása – hsizen a Tóra szó az Ór-ra, a megvilágítóra  rímel.

Kérdés: Szóval a belső hálózat megtalálása a munka? és mire kell a testi világ ehhez?

Válasz: Olyan a világ, hogy leképezi a belső kapcsolathálózatunkat. Ezért érezzük romlottnak.

A belső kapcsolati hálóban 125 fokozatot érezhetünk ahogy egyre szorosabb kapcsolatok jönnek étre köztünk. Ezért kötelező a külvilágban részt venni: ebben tudunk elmélyülni.

Kell egy alap, a külső testi világ, ahol lehet befelé mozogni. Itt tárul fel a romlottsága e kapcsolatoknak, hisz korábban ezt nem is láttuk. Ezért kell a felépülés javításait, gyógyításait elvégeznünk rajta itt és most.
[45711]
From the Daily Kabbalah Lesson 3/25/2011, Writings of Rabash

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,635 seconds.