Dr. Michael Laitman

Szégyen teszi a majmot emberré

Dr. Michael LaitmanKérdés: Dehát a Fény első kiáradásakor /Keter-Korona/ a hordozó /Kli/ még nem is létezik. Akkor mibe öltözik a megvilágító Fény?

Válasz: Oh, igen, akkor még nem nevezzük hordozó eszköznek. Ilyenkor nem hordozónak, edénynek, hanem az Egyenes Fény fázisainak /adás-kapás fázisainak/ nevezzük. A hordozó kifejlődésének fázisainak is nevezhetjük, de csak a  negyedik fázisban jelenik meg a  független teremtménynek is tekinthető hordozó.

És csak a negyedik fázis után Fentrő leáradva jön létre az anti-ego Megszorítás /Cimcum/ s ezáltal elér a mi világunkba. Ekkor mondhatjuk, hogy kialakult a hordozó edény /kli/ Csak ebben a  világban fog a teremtmény vágyni , hogy visszamenjen a gyökeréhez és legyen független, legyen szabad akarata, amit az önzetlenség felé fejlesztve, eljuttathat a Végnélküliség szintjére.

E szabad akarat pontja s ennek fejlődése a teremtmény, mert a szimpla örömkapás vágya még nem új teremtmény. Csak a Gazda,a teremtő szempontjából teremtmény a kapni-akarás. De az igazi teremtmény szemben álla  teremtővel a saját akarata miatt. Ezért a kristályos, növényi s állati szint nem számít új teremtménynek. Ösztönösen a Fény uralma vezeti őket, nincs függetlenségük. Sok-sok ember ilyen szinten létezik ma is, a természet, az ösztönök rabságában.

A választás akkor kezdődik, mikor a teremtmény elkezd érezni egy szégyent, hogy mennyire ellentétes a formája az Adó-Teremtővel, s ez elindítja a fejlődés felé.Ez az állapot a teremtény állapota.
[45812]
From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 6/19/2011, Talmud Eser Sefirot

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.