Dr. Michael Laitman

Az emberiséggel való találkozási helyünk

Kérdés

Hogy magyarázhatjuk el az embereknek a különbséget a megfelelő és a nem megfelelő alapon álló egységről?

Válasz

Egyszerűen azt mondjuk, hogy ismerjük meg a természetet. Nem akarom olyan módon felosztani az emberiséget, hogy vannak, akik helyes módon lépnek egységre, és vannak, akik nem, és senkit nem akarok személyesen elemezni. Ezért lépünk kapcsolatba tudósokkal, hogy bárkinek megmutathassuk, milyen is valójában a természet. Aztán mindenki maga döntheti el, mit tesz ezután. Csak azt kell tudnia, hogy a természettel való azonosulás foka határozza meg, hogy mennyi katasztrófával kell szembesülnie. A nagyobb azonosulás, kevesebb bajt okoz, és több örömet jelent.

Mindenkinek tisztán meg kell értenie, hogy mi a szenvedésének a forrása. Az emberiség felteszi ezt a kérdést, és nekünk meg kell válaszolni. A mi időnkben már lehetséges elmagyarázni a dolgokat. Ezt megelőzően lehetetlen volt bármit elmagyarázni, mert először el kellett érnünk, a maximális, globális, integrált egoizmust. De ma, elértük ezt a szintet, és ezért el tudjuk magyarázni az általános képet arról, mi is történik az emberiséggel.

Mostantól ezt egyre egyszerűbb szavakkal magyarázzuk el ezt, újra és újra megformálva a kifejezéseket, és úgy alkalmazva ezeket, mint alapokat, melyeken át megértethetjük az emberekkel, a problémáik forrását, ami a gyerekeikkel, az egészségükkel, a bankokkal, a munkájukkal, saját magukkal kapcsolatban felmerülhetnek.

Végül is az általános természet a lényege az ember egész életének. Ezen a képen belül, mindenki képes megtalálni a saját hozzáállását mindenhez, beleértve a focit, a munkát… és a halált is.

Azonban az ember még nem fejezte ki magát ebben a képben. Newton felfedezte a gravitáció törvényét, a fejére eső almának köszönhetően. Azonban a törvény maga ezt megelőzően is működött természetesen. Hasonló módon jó lenne, ha valaki „elcsípné” a természet általános törvényét, hogy azt elmondhassa a világnak. De ha arra várunk, hogy ez megtörténjen, egy előzetes „bemutató” nélkül, akkor túl nagy árat fizethetünk ezért.

Mostantól bárkivel tudunk erről beszélni. A tudás a kezeimben van, de együtt kell letesztelnünk. Ez mindenkire tartozik, és ha mindenki tanul belőle, akkor győzni fogunk. Tehát lássuk, hogy igazam van, vagy sem.

Ez egy nagyon hangzatos, tudományos megközelítés, minden személyes előítéletektől mentes. Kész vagyok a saját kontrollomra is. A legfontosabb, hogy lássuk, mi került feltárásra a tudomány által, annyi évezreden keresztül. Ez pontosan a jelenlegi pillanatban érvényes, akár értjük akár nem a élet lényegét holnap, akár túléljük vagy háborúban elpusztulunk.

Összefoglalva, a természet teljes képéből, az ember felidézheti azokat a tényeket, melyek igazolják, hogy minden, mennyire az egység felé törekszik. A teljes ásványi, növényi, állati természet egyensúlyban van, homeosztázisban, kifinomult kölcsönös kapcsolatokban az különböző fajok között. Úgy tűnik a számunkra, hogy ezek csak egyszerűen megeszik egymást, de valójában ez egy kölcsönös létezés. Ez az, ahogy a testünkben a sejtek működnek.

Természetesen, nem egyszerűen arról van szó, hogy az emberek egy kicsit a jelenlegi szintjük fölé emelkednek, hanem egyszerűen nincs más lehetőségük. Nem maradhatnak az állati szinten, és a Felső Fény infúzióját megkapva, majd belül megváltoznak. Önmagukhoz is közelebb kell kerülniük kissé.

Mi is közelebb kerülhetünk hozzájuk azáltal, hogy megpróbáljuk elmagyarázni nekik, olyan egyszerűen amennyire csak lehetséges, miközben a Teremtő felébreszti az érdeklődésüket, vagy legalább is megtöri őket csapásokkal, hogy tudatára kell ébredniük a mai problémáknak, és figyelniük kell az ésszerűségre. Akkor találkozhatunk egy bizonyos ponton, mi, az egyszerűsített magyarázatainkkal, és ők a megfeszített figyelmükkel, amivel képesek azt megérteni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 2,974 seconds.