Dr. Michael Laitman

Az elmélkedés ideje

Ma az egész világ egy hatalmas válságban van, és lassan, de biztosan egyre nagyobb problémákhoz közeledünk minden területén az életnek. Bármi, amit tettünk ebben a világban, azt gyenge és használhatatlan, mert az egoizmusunk irányítása alatt nőttünk fel.

Most a gonosz fokozatosan feltárul, cseppről cseppre, különböző helyeken, és minden lehetőségben, amelyben megakadályozhat minket abban, hogy minden áron kikerüljünk a fájdalomból. Ha a fájdalom túl erős lenne, semmi másra nem lennénk képesek gondolni, csak arra, hogy kerüljünk ki belőle. Többé nem lenne érdekünk a fájdalom okában maradni, hatásában élni, csak az érdekelne minket, hogy állítsuk meg a fájdalmat.

Azonban ha a fájdalom hullámokban érkezik, és minden alkalommal vagy erősödik, vagy gyengül, elég időt hagy a számomra gondolkozni, akkor elkezdem keresni, honnan jön, és miért a fájdalom, és hogy kerülhetek ki a hatása alól. A Teremtő ilyen játékot játszik velünk, és ennek eredményeképpen találunk egy megoldást.

Mindenekelőtt tanulmányoznunk kell az okot, és ez ellentétes a természetünkkel. A minőségeink ellentétesek a Teremtővel, és ezért ha Ő közelebb kerül hozzánk, mi rosszabbul érezzük magunkat. Hasonlóan ahhoz, ahogy egy tolvajt jobb távol tartani egy kincstől, nem adva lehetőséget a bűncselekményre. Ugyan ez a helyzet, velünk is.

Ezért. pontosan most, a mi időnkben, a Teremtő lassan és fokozatosan került feltárásra,  hogy időnk legyen a gondolkozásra. Például néhány évvel ezelőtt tört ki a válság, és most az emberek azt mondják, már túl is vagyunk rajta. Azonban nem ért még véget, egyszerűen időt kaptunk gondolkozni és felfedezni. Hamarosan, egy másik csapás jön különböző szinteken és módozatokban. Akkor megint a nyugalom időszaka jön.

Így tanít minket a Teremtő, és ad lehetőséget nekünk az okok megértésre, hogy végül felfedezzük Őt, mint mindennek a forrását. Az egoizmusunkkal összefüggésben, úgy tűnik fel, mint a gonosz forrása. Majd megértjük, miért érzünk rosszat, a Teremtővel való szembenállásunk miatt.

Mit tudunk tenni, hogy jól érezzük magunkat. A Teremtő teljes, csak nekünk kell megváltoztatni magunkat. Ezáltal fokozatosan fel fogjuk ismerni, hogy magunknak kell korrigálni önmagunkat. Az emberiség természetes módon meg fog érkezni ehhez a felismeréshez, módszeres, ismétlődő csapások által, melyek minden formában elérnek minden nemzethez, emberhez, hogy ezen át tanítson minket.

Azonban nekünk kell feltárnunk a módszert az embereknek, hogy tanuljanak abból, hogy honnan és miért jönnek ezek a csapások.

Ezáltal felgyorsítjuk az egész emberiség teljes fejlődését. Ezt nevezzük a „Fény elhozatalának a nemzetekhez,”azaz azokhoz, akik még mindig nem értik, miért kapnak csapásokat.

A tudatos fejlődéshez az embereknek fel kell fedezniük az okokat, szükségszerűségeket, és a csapások célját. Ennek eredményeképpen, a teljes fejlődés gyorsan változik. Azok, akik birtokolják a korrekció módszerét, az egész emberiséggel meg kell ezt osztaniuk.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.