Dr. Michael Laitman

Az osztódás relativ, amely valójában egy

Kérdés:

Mit tanulhatunk a mi munkánkal kapcsolatban abból, hogy a valóság relativ?

Válasz:

A valóság ez attől függ, hogy én mekkora mértékben vagyok képes azt felfedezni. Ez fel van osztva négy szintre, a kövületi, növényi, állati és emberi szintre, vagy ahogy én látom ezeket a szinteket a spirituális szemszögből, YHVY-nek nevezve. De igazából ez az én vágyam, ez ahogyan én azt felfedezem, és amit azon belül felfedezek, azt hivom úgy, hogy “az én világom”, amit éppen abban a pillanatban érzékelek. Ebben a világomban van egy rejtettség, amely fokozatosn el van rejtve “fetről lefelé”, és én azt fokozatosan “alulról  felfelé” felfedem. Mintha a Teremtő leleplezte volna és én felszedem a lepleket.

Mi eljutunk egy olyan állapotba, amelyben a mozgás, “fentről lefelé”, az összekapcsolodik  a mozgással “alulról felfelé” egy teljes egésszé, olyan mélyen ahogy az csak lehetséges. Azaz, én kell hogy sóvarogjak arra, hogy az én attitüdöm Teremtőhőz “alulról felfelé”, hasonló  legyen mint a Teremtő attitüdje “felülről lefelé”. Mint például a házigazda és a vendég, amikor ők teljesen kiegyenlitik magukat egymással, ez azt jelenti, hogy  elértük a középső helyet, a Malchut Ein Szof – ot.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.