Dr. Michael Laitman

Mi értelme tanulni a definiciókat

Kérdés:

Mi értelme tudni a kabbala definiciókat, és még le is irni egy darab pappirra, és kivülről megtanulni azokat? Miért mondják mindig, hogy amikor mi a T.E.Sz.-t tanuljuk, nem azért tesszük azt, hogy megértsük ésszel, hanem hogy vonzuk a Körbevevő Fényt, mert ez egy rejtett módon dolgozik?

Válasz:

Mi tanuljuk, hogy a kifejezések nem arra szolgálnak, hogy megértsuk ésszel, hanem azért, hogy  közelebb hozzanak minket a szöveg valós értelméhez.

Mikor én olvasom azt, hogy “fennt” és “lennt” a spirituális világban, és összehasonlitom a “fennt” és “lennt” kifejezésekhez a korporalitásban, ez egy benyomást ad nekem, hogy én mennyire messzire vagyok az igazságtól. Ez megadja  nekem a gonosz felismerését, a hiba felismerését. Ez az érzés kijavitja az én tulajdonságomat, felébreszti bennem a közös vágyakat, húzzam a Felső Erőt, hogy korrigáljon engem.

Az én külső intellektusomban megértem, hogy létezik bennem egy nem helyes definició, arról amit a könyv mond: a “Fény”, a ” Teremtő”, a “Nap”, a “kör” , én ezáltal felfedezek magamon belül egy keserü különbséget köztem és az igazság között. Ez egy imává válik. Ez nem az intellektusra vonatkozik egyáltalán.

Az összes számítás amit én lemérek nem az intellektuson keresztül történik, hanem a tulajdonságomban. Nem megértésrol van szó, hanem hogy megtanuljuk a helyes definiciókat, és ez elhoz engem ahhoz a vágyhoz, hogy érzékeljem mindazt magamon belül. Ezek a definiciók az én mintám arra, hogy mindaz az én nyelvezetemmé váljon, az én belső érzékelésemmé. Azért, hogy amikor én azokat hallom , hogy: “fennt – lennt”, az az adakozas fontosságára vonatkozik, a Haszadin a fényére és a Hochma Fényére.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.