Dr. Michael Laitman

A spirituális vágy katalizátora

Kérdés

Hogyan képesek azok az emberek elérni a spiritualitást, akik nem éreznek semmilyen aspirációt erre, ha ez egy erre vonatkozó, lappangó emléket kíván, egy elfelejtett „íz” után?    Miért szenvednek akkor ők feleslegesen?

Válasz

Az emberek mindenképpen feleslegesen szenvednek, és ezért el kell vinnünk hozzájuk a csapások nélküli fejlődés módszerét. Akkor még, ha valaki nem is rendelkezik spirituális „genetikai” emlékezettel, ami még egy előző állapotra való emlékezés, megkaphatja a többiektől, köszönhetően a kölcsönös egymásba foglaltságunknak.

Ez hasonló ahhoz, mint amikor valaki pihen egy karosszékben a TV előtt, egy csésze kávéval, egy foci meccset néz, és azt gondolja, hogy semmi másra nincs szüksége. De hirtelen bemutatnak egy reklámot a TV-ben, amely meggyőzi az embert, hogy számára egy szükséges tárgyról van szó. Azonnal megfeledkezik a fociról, és elkezd gondolkozni azon, hogyan vásárolhatná meg azt. A reklám elviszi a figyelmét, és felébreszti a vágyát valamire.

Nem értjük még, hogy mennyire függünk a környezettől. Ha nincs meg ez befolyásunk, olyanok lennénk, mint az állatok az erdőben. Végül is a testi vágyunkkal összhangban, semmi másra nincs szükségünk, mint az életszükségleteink fenntartáshoz elegendő eszközökre és javakra.

Minden egyéb, ami túlmutat a szükségletek kötelékén, olyan dolgokra való vágyat tartalmaz, amiket azért szeretnénk csak, mert a társadalom befolyása erre nyomja, amely arról győzi meg, hogy egyik, majd a másik dologra is szüksége van, majd azt érzi, hogy ezek a dolgok nélkülözhetetlenek.

Ha minden oldalról, a tömegmédia minden információjával, a közösség elkezdi azt sulykolni nekem, hogy szükségem van a spiritualitásra, akkor a szimpla szükségletein túl, az állati testnek, semmi másra nincs szükségem, mint a spiritualitás. Mindössze ennyi, amit tennem kell – a helyes környezetei befolyás alá kell helyezni magamat.  Nincs szükségem semmi másra! Nincs szüksége s spirituális génekre, hogy felébresszenek engem, mivel a külső környezet elvégez minden szükséges munkát.

A spirituális gének bizonyos embereket kell, hogy felébresszenek, akik hirtelen megkapják ezt a fajta infúziót felülről, és ez által lökik őket tovább. Ez egy speciális odafigyelés fentről. De a többieknek kizárólag a környezet által kell fejlődniük.

Ezért, ha nem építjük fel a helyes környezetet az egész emberiséget átfogóan, ha nem terjesztjük ezt a tudást, az egész emberiség számára, akkor a világ kizárólag a mindent elsöprő, hatalmas szenvedés árán fog előre haladni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,618 seconds.