Dr. Michael Laitman

A Zohár mindenkinek segíteni fog

Kérdés

Fel tudjuk használni a Zohár Könyvének olvasását a korrekcióra olyan nehéz feltételek között, amiben annyi ember találta magát ma a világban? A kabbala bölcsessége feltárult és minenki olvashatja a Zohárt. Segíthet ez valakinek, aki nem érzi szükségesnek a csoporthoz tartozást, a tanulást és a felismeréseket?

Válasz

Meg kell értenünk, hogy a kabbala bölcsességének alkalmazása igazán csak akkor hatékony, ha az ember a korrekció felé akar haladni. Láthatjuk, hogy eltart egy ideig, amíg azok, akik eljöttek a kabbala bölcsességét tanulni, csatlakoznak egy csoporthoz, és elkezdik megérteni és meghallani azt, ami valóban történik. Ezek nagyon lassú, belső állapotról állapotra történő változások az emberben.

Ezért meg kell értenünk, hogy a “Segula,” “a speciális hatása a Fénynek” sokkal hamarabb elkezd működni, mint ahogy azt a személy felismeri. A Reformáló Fény működik az emberen, mint egy csecsemőn, aki nem tudja még, hogyan is fejlődik, miért, és hová kell fejlődnie. Az embert bevonzza egy érdekes játék, és játszik ezzel a játékával, ami nem más, mint a környezet.

A csoporton belül vagyunk, és ez a mi környezetünk. Vannak emberek, akiknek nincs csoportjuk, de nem baj. A kulcs az, hogy valamilyen módon ők is alkalmazzák a reformáló Fény bevonzásának eszközét, a Zohár Könyvét, Baal HaSulam munkáit, Rabash cikkeit és leveleit, a kabbalista zenéket, énekeket.

Így bármely feltételek mellett is olvassa valaki a Zohár Könyvét, még ha a személy nem is gondolkozik még a csoporton, egységen, de szeretné, ha fejlődne az élete, akkor ez mégis segít neki. Ha az egész világ belépett már abba az állapotába a fejlődésnek, amely által el kell érnünk az egységünket, akkor bármely alkalmazása a forrásoknak, amely elhozza a korrekciós Fényt, hasznos lehet.

Nem kell mindenkinek együtt ülnie velünk, és több ezer emberrel a reggeli leckén. Vannak magukra ébredt emberek, akiknek nincs kapcsolata velünk, akik soha nem hallották, hogy valakinek tanulnia kellene az emberi egység érdekében. Baal HaSulam azt mondja, hogy beléptünk a Messiás idejébe, és az egész emberiségnek ebbe az irányba kell majd haladnia.

Ezért kívánatos, hogy valaki az elsődleges forrásokhoz kapcsolódjon, még ha nincs is meg benne a szándék erre.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,321 seconds.