Dr. Michael Laitman

Kiterjedés az adakozásban

Kérdés

Megszólítottam a Teremtőt, hogy segítsen nekem a többi ember felé való adakozásban. Le tudná írni ezt, egy tudományosabb nyelven, mivel lényegében a Teremtő maga a természet törvénye?

Válasz

Ahogy az ismert, a Malchutnak le kell semlegesítenie magát a Zeir Anpin (ZA) előtt. Akkor, a ZA elfogadja annak a vágyát, és az együttes vágyukat együtt felemelik az anyához, a Binához. Válaszul a Bina megadja a Zeir Anpinnak a felnőtt állapotot, (tehát a ZA felnő) ugyan úgy, mint a Malchut Fénye.

Ez az, amit egy adakozó elér. Ha valaki valaha akar adakozni a barátjának, kétszer annyit kap vissza. Amit ad a barátjának, az egy „felnőtt” állapotot hoz létre, egy magasabb állapotot, az adakozóban, hogy az ebből létrehozhassa a barátja átadandó fokozatát, és odaadhassa azt neki.

A barátjának ez a személy lesz a magas spiritualitás, azaz ő lesz az adakozó. Ebben a szerepben új vágyakat kap a barátjától, és Fentről a személy kap ehhez beteljesítő Fényt. Így, a személy folyamatosan kiterjed, a másoktól megkapott vágyak, és a Fentről ezek beteljesítésére megkapott Fény által.

Ez az, ami azt jelenti, valaki adakozó. Azonban a személy kiterjedése természetesen az adakozó edényeiben történik meg. Itt egy pszichológiai transzformáció történik rejtett módon. Hogyan lehet növekedni az adakozásban: Hol van az előny ebben? Hogy tölthetem ki magamat? Mi tölt ki engem?

A mi problémánk az, hogy nem érzünk nyereséget az adakozás edényeiben. Azonban ez nyilvánvalóan érthető a rajzból.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.