Dr. Michael Laitman

Felgyorsitani a Teremtés programját

Kérdés:

Ha az ember szenvedéseket érez az ő útján, ez kifejleszti őt?

Válasz:

A mi létünkben, a mi életünkben semmi sem történik véletlenül. És semmi sem véletlen a Teremtésben. Mi egy zárt valóságban létezünk, a Málchut de Ein Sof-ba, mivel minden a terv szerint halad előre, a teremtéstől kezdve a végéig. Minden itt van, meghatározva és lepecsételve a kezdettől fogva, a szabad választáson kivül és a mi egyéni részvételünk mértékén kivül.

De a részvétel és a programba való nem részvétel nem változik, te ezt csak felgyorsitani tudod, magadnak és másoknak is. Ez az egyetlen dolog amit tehetünk, és  valójában csak ez történhet. Vagy haladunk előre az  ütések által (“béito”), vagy meggyorsitsuk a programot (“Achiséna”). Minden ember amely törödik felgyorsitani ezt a programot, az ő saját aktív részvételével, a Teremtés alapgondolata szerint, felgyorsitja  a többi embereknek a fejlődését is, mert az összesen mindannyian egy lélek vagyunk.

A vilag ma válságban van, a gonosz felismerésének az állapotában, fokozatosan, napról napra, felfedeződik az embereknek, miért vagyunk ilyenek, mi okozza nekünk a rosszat, mi a rossznak az oka, és miért nem tudunk semmit tenni vele. Az egyszerű ember is a világban kezdi hallani, megemészteni a dolgokat, beszélni erről. Amennyivel jobban belemerülünk ebbe a folyamatba és a adunk az embereknek egy helyes magyarázatot a történtekről, ezzel felgyorsitjuk a fejlődést.

A  program ugyanaz a program marad, nem változik meg, egy lehetőseg van benne számunkra: vágtatni gyorsabban előre.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.