Dr. Michael Laitman

A Helikopterrel jobb…

Kérdés:

Miben áll a szabad választás? Honnan tudhatja az ember, hogy mit válasszon a két lehetőség közül?

Válasz:

Nem áll az ember előtt két lehetősőg, csak egy. Mi nem állunk az útkereszteződésnél, ahol határoznom  kell merre forduljak, jobbra vagy balra. Nincsen ilyen ! Én egy egyenes uton vagyok, de felgyorsithatom a fejlődésemet vagy nem. Ha én haladok nagyon lassan, akkor minden pillanatban kapok ütéseket és ráztatást a gödrös úton, az út tele van ragadózokkal, amelyek támadnak, problémákkal és talán háborúkkal. Vagy, én vehetek helikoptert és repülhetek az út felett. Ez tőlem függ.

Az irány ugyanaz az irány marad, ugyanahoz a célhoz érünk.  Ugy mondják, hogy lehet eltévedni az úton, de ez nem arról szól, hogy eltérés az útról, hanem elutasitani a gyors haladást, a belső ébredés által.  És akkor haladunk a teremtés programjának a motorja szerint, ami jelenti “az Ő idejében”( Beito). Ebben az esetben, minden lépésnél ütéseket kapunk, bajokat, háborúkat, problémákat, válságokat, betegségeket és mindent ami történik az életben, a kapásban vagy felfedezésében. Ő meg kell mutassa neked ezeket a bajokat, azért, hogy a kétségbeesések és a szenvedések által te letisztitsad őt és ne akarjad ezeknek az állapotoknak az élvezetét. Ez elegendő, hogy korrigáljuk az első szintet, amely az  állati szint.

Kérdés:

Hogyan tudja az ember megvizsgálni magát, ha visszaesett a helikopterből az útra?

Válasz:

Elsősorban, ő érzi ezt, a felébredése szerint, csodálata és a sóvárgása alapján a cél irányában. És meg kell vizsgálja, hogyha “Ég” benne a fontosság érzete a csoport kapcsolatában, mely az egyedüli eszköz a haladásra, hogyha dolgozik ezért hogy helyesen használja az eszközöket amit kapott: a tanár, a csoport és a könyvek.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.