Dr. Michael Laitman

Amikor a ZOHAR könyve megnyílik

A teremtés célja megszerezni az adakozás tulajdonságát és ezen keresztül hozzáragadni a Teremtőhöz. Mi az ezzel szemben álló tulajdonságban létezünk – a saját érdekünkben való megszerzés tulajdonságában. Annak érdekében, hogy kijavíthassuk a megszerzésre irányuló szándékunkat az adakozásra való szándékra, magunkra kell vonnunk a reformáló fényt amely visszavisz bennünket a forráshoz, a Teremtőhöz. Ez a fény magasabb szinten van mint ahol mi állunk és folyamatosan változtat bennünket, felemel bennünket az adás és a szeretet magasabb szintjeire.

Ez a fény az alatt az idő alatt ér el bennünket amíg mi össze vagyunk kapcsolódva a szíveinkben, a vágyunkban és az a szándékunk, hogy kérjük a kijavításunkat valamint amikor tanulmányozzuk azt a kijavított rendszert amelyről a kabbalisták beszélnek nekünk. Amíg tanulmányozzuk ezt a rendszert és amíg vágyakozunk arra, hogy a benne leírtak velünk is megtörténjenek, közöttünk is feltáruljanak, ezáltal mi magunkhoz vonzzuk ugyanazt a fényt amely benne van ebben a rendszerben a teremtmények közötti megfelelő kapcsolat különböző szintjein. Ezáltal javul a mi kapcsolatunk és belépünk ugyanazokba az állapotokba, amelyekről a könyv beszél.

A legnagyobb hatással, a legnagyobb lehetőséggel bíró könyv, hogy az olvasót a szeretet és adományozás kijavított állapotba vigye maga a Zohar könyve. Ezért, amíg olvassuk ezt a könyvet, vágyjuk azt, hogy érezzük, mindannyian együtt vagyunk és a megfelelő kapcsolódáson keresztül felfedezhetjük az adományozás általános tulajdonságát, az Egyet ami jó és jót tesz, a Teremtőt aki felfedi magát a teremtményei számára.

br

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.