Dr. Michael Laitman

A lelki lelkesítés

Dr. Michael LaitmanA  Zohár leírja, hogy  125 fokozat van /12 szint/ a végnélküli Világhoz, ahol a teljes felépülést elérjük, a teljes egyenlővé olvadást az Adó-teremtéssel. Fura, de bármilyen ellentétben vagyunk e teljes gyógyulás vágyával, szinte nincs is közös pontunk vele eleinte, mégis épp ez az eltérés, ez a távolság ad egy isnpirációt, nyomást, hogy erőfeszítést tegyünk a jó irányba. Épp a távolság válik előnyünkre.

Hiszen nem én teremtettem ezt a távolságot, a teremtő, akihez közelítek, ő hozta létre épp így. Ezért az egy grammos erőfeszítés  a Teremtőhöz közelíteni 125-szörösére növekszik. Tehát a távolság fokai az erőfeszítéseimet támogatják.

Olyan, mint ahogy mindent megteszünk neki, mikor a csecsemő sír. De a két-három éves gyerek sírását már kevésbé vesszük komolyan.

Tehát a maximális távolság az erőfeszítéseink hatását erősíti a fokozatok létráján. Ezért kell a mostani helyzetünket nagyra értékelni, s minél erősebben vágyni a teljes gyógyulás-felépülés közös elérésére. Ez teszi erőfeszítéseinket naggyá. 

[47218]
From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 7/5/2011, The Zohar

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,660 seconds.