Dr. Michael Laitman

A spirituális munkamegosztás

Léteznek az adakozó edények, a Galgalta ve Eynaim (GE), mely “Izrael”-nek van nevezve, mely azt jelenti, hogy “egyenesen a Teremtőhöz”. Csak ezek az edények képesek a Fényt magukra vonni, mivel ők vannak közelebb ahhoz, és csak az adakozás erejét tartalmazzák.

Léteznek ugyancsak a megszerző edények, az AHP, azaz a “világ nemzetei”. Valójában, ők az igazán fontosak, és minden az ő érdekükben történik. Azonban ők maguk nem képesek a Fényt közvetlenül megkapni, hacsak Izrael edényei nem vezetik át a Fényt magukon számukra.

Ez a szerepek megosztása: a Galgalta ve Eznaim résznek kell a Fényt az AHP számára levonnia, és az AHP-nak át kell adnia vágyát a Galgalta ve Eznaim résznek, hogy az képes legyen a Fényt hordozni az AHP számára. Csak ez a kölcsönös közreműködés vezethet el minket a végső korrekcióhoz.

Mindazon emberek a világba, akik rendelkeznek “szívben található pont”-tal, azaz azzal a hajlammal hogy magukra vonják a Fényt, vannak “Izra-El”-nek, vagy Yashar-El”-nek nevezve – azaz “egyenesen a Teremtőhöz”. És mindazok, akikből hiányzik ez a hajlam, és ezáltal képtelenek magukra közvetlenül Fényt vonni vannak “világ nemzetei”-nek nevezve, azaz AHP. Együttesen képesek alaptermészetüket felhasználni, hogy magukra vonják a Fényt, és megkapják a Teremtő felfedését közös edényükben.

Ezáltal annak érdekében, hogy létrehozzanak egy kapcsolatot egymás között, Izrael egy törésen megy keresztül. Az felemelkedik a korrekció végéhez, a Templom szintjére, majd a Templom elpusztul, azaz Izrael lezuhan spirituális szintjéről a mocsok szintjére, a világ nemzetei közé, és összekeveredik velük, hogy az AHP benne legyen foglaltatva a Galgalta ve Eynaim-ban. Ennek eredményeképpen mindketten önző szándékkal rendelkeznek.

Azonban amikor a keveredés, vagy “száműzetés” véget ér, akkor képessé válnak a Fény vonzására, és a korrekció megvalósítására. Először a Galgalta ve Eynaim korrigálódik, melyek a tisztább edények, melyek még mindig rendelkeznek a Resimókkal (emlékképekkel), azaz a korábbi korrigált állapot nyomaival.

Nekik meg van a képességük arra, hogy a Fényt magukra vonják, és az AHP-pal történő kölcsönös egymásba épültségnek köszönhetően van valaki, akinek számára magukra vonhatják ezt a Fényt. És akkor az AHP megkapja a ragyogást a Galgalta ve Eynaim-től, mely elégséges arra, hogy kiterjessze a kapcsolat vonalát felfelé. Ennek eredményeképpen mindegyikőjüknek teljessé válik a tíz Szfirája, és képessé válnak hatalmas Fény levonására. Ezáltal a kölcsönös interakcióban elérkezünk a végső korrekcióhoz.

Ma mi a Galgalta ve Eynaim, Izrael korrekciójának kezdetén vagyunk. Amennyiben ők korrigálják magukat, abban a mértékben képessé válnak arra hogy az AHP, azaz a világ nemzetei számára is korrekciót hozzanak.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,691 seconds.