Dr. Michael Laitman

A probléma az kiről feledkezünk meg

A probléma az, hogy állandóan megfeledkezünk a Teremtőtől! Az nyilvánvaló hogy a csoportban dolgozunk. Végül is írva van, hogy minden azon múlik, és csak ott (a csoportban) van szabad választásunk. Csak a csoporton belül vagyok képes azt elvégezni ami rajtam múlik.

A Kabbala terjesztése a másik út. Mi megértjük azt, hogy amennyiben széles körben terjesztünk, mi magunkba szívjuk mindenki más aspirációját, és vágyakat adunk át egymásnak. De a tanulás, csoport és terjesztés mindezen cselekedetei mögött elfelejtjük, hogy azokat kizárólag azért tesszük, hogy örömöt okozzunk a Teremtőnek. Mi állandóan elveszítjük ezt a éényeget. Mi nem érzékeljük Őt, és ennél fogva mintha Ő nem is léteznek számunkra.

Néha eszünkbe jut a Teremtő, és azt gondoljuk: “Ok, majd ide is eljutok később”. De mindez nem helyes, mivel a továbbiakban nem irányulok a helyes célra mint egy nyílvessző! Még a legkisebb személyes erőfeszítésnek is egy megfelelő szándékkal kell történnie, amikor a “végeredmény benne van az eredeti gondolatban”. Mindent kizárólag azért teszek, hogy elégedettséget okozzak a Teremtőnek, még akkor is ha sem nem tudom ki is Ő, és először nem is érzem Őt.

De ahogy a a zsoltárokban írva van, én állandóan “Az ágyamnál vagyok éjjel”, amely azt jelenti, hogy hanyatt fekszem abban az állapotban, amikor a “fejem” és a “lábam” (az összes Szfira) ugyanazon a szinten van, és nem létezik semmi, sem értelem, sem érzékelés, teljes sötétségben vagyok. és mégis, én “keresem azt akit lelkem szeret”.

És bár nem tudom hol keressek, és hogy mi is az, én művileg ráhangolom magamat erre a keresésre, újra és újra, és fokozatosan elkezdek valamilyen fajta menyomást kapni. Mindaz elkezd működni.

Nekünk magunkra kell vonzzuk a Körbevevő Fényt, különösképpen azáltal, hogy összes cselekedetünket arra irányozzuk, hogy elégedettséget adakozzunk a Teremtőnek. Egyébként úgy lesz tekintve, hogy mi elkezdtük a cselekedetet, de nem fejeztük be azt. és akkor az nem hozza el számunkra a szükséges eredményt.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.