Dr. Michael Laitman

Kétszintű kabbalista közvetítés, műsorszórás

A világ fokozatosan elsüllyed a globális válságba, azonban az egyén, az úgynevezett törvénytisztelő állampolgár, ezt nem érzi. Nem lát ebből többet, mint amit egy adot időben mutatni akarnak neki. Tehát akkor, hogyan érjük el őket?

A kabbala bölcsessége két szinten adhat eredményt:

Először is, a Teremtő elérésével, azon a folyamaton keresztül, ahol felismerhetjük a végtelen és tökéletes erőt. Magunkba olvasztjuk, ahogy megismerjük, és közben megmenekülünk a halál angyalától, mivel ugyanolyanok leszünk, mint a Teremtő.

Ahogy megszerzem a hasonlóságot, többé a végességnek és a tökéletlenségnek az érzése nem gyötör. Most már, hozzá tartozom, még ha ez csak olyanfajta összetartozás, ahogy a petesejt a méhhez tapad. Most már bele vagyok foglalva, egy magasabb szinten vagyok, mint ez a világ, elértem a teljességet, a végtelent, a harmóniát és a szabadságot.

Másodszor, ebben a fizikai életemben, megszerzem a módszert, amely segít a szerencsétlenségek elkerülésében, amelyek egyre sűrűbben megnyilvánulnak a Földön. Valójában rendkívül függök másoktól, a világnak ezen a szintjén. Ezért nem garantált, hogy csak a kabbala tanulása jobb érzéket ad nekem. Mindez azért van, mert egy kölcsönös hálózatban létezünk, amely mindenhez, és mindenkihez kapcsolódik.

Előnyt szerezhetek a fizikai életemben olyan dolgokból, mint a gyermekoktatás, és a személyes hozzáállásom megváltozása, az élet irányába. A kabbala valóban segít nekem azokon a területeken, ahol személyes befolyást kell szereznem az életem felett, minél függetlenebbül másoktól.

Ezen a módon olyan előnyöket élvezhetek, melyeket már a tanulás első évében érezhetek. Sokkal eredményesebb oktatásban részesíthetem a gyermekimet, sokkal jobban megérthetem az életemet, mint mások. Azonban a kulcs elem mindig a Teremtő elérése marad. Ez jelenti ugyanis, a halál angyalától való megszabadulást.

Persze egyszerűbb megmaradni a „piaci árus Simonnak,” aki dinnyét árul, labdarugó meccset néz, miközben sört iszik, és vak marad minden másra. Milyen tervei, álmai vannak egy ilyen embernek? Számára a mennyország végtelen mennyiségű hamburgerben nyilvánul meg, egy plazma TV előtt, ami a csapata mindig nyer a fociban… a szemei állandóan a TV-re vannak szegezve, a kezei pedig maguktól mozognak. Nekünk semmit nem kell elmagyarázni egy ilyen embernek. Más hullámhosszra van állítva.

A kabbala műsorszórás, kétszintű:

Az egyik azoknak, akik az élet értelme megértése irányába törekszenek, és képesek új dolgok megértésére ebből. A második is értékes, mivel aki elkezdi a világot mélyebben vizsgálni, felfedezheti az azt működtető mechanizmusokat, és hogy az, milyen kapcsolatokat nyújthat a számára. Az emberi szokásokat, viselkedéseket a mindenség természete alapján láthatja, a fejlődés folyamatába illesztve, egy fontossági skálán. A személynek meg kell ezeket ismernie a mi világunkban, a teljes, globális rendszer működését, és akkor elkezdheti megérteni az elveket annak megfelelően, amit lát a gyakorlatban működni.

Ez egy nagyon értékes ajándék. Valaki csak álldogál az utcán, és képtelen megérteni, hogy mi történik, azonban velünk hirtelen elkezdi a dolgokat összekapcsolni, és a szétválasztott darabok, egy élvezetes képpé alakulnak a szeme előtt. Feltárul a világ, amelyben él, és az utazás, amely elrepíttette az emberiséget a jelen állapotába.

Nem értette ezeket a dolgokat ideáig. Egy függöny mögött élt, „ez az én házam, munkám, hálószobám, és ez az én ételem.” Most felnyílt a szeme, még mielőtt elkezdett volna a Teremtőn és annak célján gondolkozni. Ez az, ahogy emberré válik valaki ebben a világban.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.