Dr. Michael Laitman

Minden Út az a Keresés

Kérdés:

Le tudná irni az összes állapotokat, a mi jelenlegi állapotunktól addig a amikor valódi követeléssel állunk elő”Lismá”- ért?

Válasz:

Ezek nem  pontos fokozatok, dinamikusak, el kell érni őket. Ezek az állapotok változnak, jönnek mennek. De nyilvanvaló, már kezdettől, hogy amikor a személy elérkezik a bölcsességhez, úgy tünik neki, hogy képes mindent maga által megszerezni, egyedül, és nem függ senkitől, nem a tanártol, és nem a  csoporttól. Ő úgy gondolja, hogy a könyvek elegendők számára, és haladhat előre. Akkor jön a kijózanodás, hogy ez nem így van. Az egyetlen kérdés az, hogy mennyi ideig fog tartani. Lehetséges, hogy az egoizmusa lezárja olyan erősen a füleit és a szemeit, hogy ő nem lát semmit, és igy sok évek eltelhetnek. De néha kevesebb időbe telhet.

De az összes fokozatok amelyeken mi át kell menjünk, ezek fokozatok az “Én nem vagyok képes, mert én függök”  –  “függök a tanártól”, “függök a könyvektől”, “függök a közösségtől”, függök az erőfeszitéstől. De mi emelkedünk fokozat fokozat után,  ameddig el nem erjük a Teremtőtől való függőséghez, hogy a Teremtő nevű erő ez összegyüjti az összes elöző okozatokat, részleteket: amelyeket én nem tudtam összerakni, sem a tanár, sem a csoport, sem a könyvek nélkül, és akkor minden összeáll.

És most én felfedezem, hogy minden egyben van, minden ebben a kifejezésben, amelyet úgy hívunk, mint a” Teremtő”, minden egy. És akkor én valóban látom, hogy minden ami körülőttem van, Rajta kivül nincs több semmi más. És akkor megértem, hogy én nem vagyok képes és nem tudok, de mindezek ellenére, állandoan keresve, mint éjszaka a sötétben az ágyamon feküdve, amikor semmilyen intelektulom nincsen, semmilyen érzésem nincs, amikor a fej és a láb egy szinten van a sötétben, mintha aludnák, és én mégis keresem a lélek társamat.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,749 seconds.