Dr. Michael Laitman

Nem könnyű a “Szabad hely”-ként létezni

Mit jelent szabad helynek lenni?

“Szabad az a hely amely, készen van befogadni a korrekciót és a teljességet”

A vágy a spiritualitásban “hely”-nek van nevezve. A vágy lehet “szabad” – készen van a korrekcióra, vagy nincsen készen a korrekcióra, azaz vagy lehetséges vagy nem lehetséges a beteljesülése. Hogyan lehet megvizsgálni ha a vágy készen van a megtöltésre? Nem elég a szimpla kezdeti vágy – el kell készitsed magadat a korrekcióra és a megtöltésre! Mivel az egyszerű vágy az nem “hely”. A készen álló vágy az jelenti a “hely”-et.

Báál HaSulám példát ad erre: ha az ember gyomra üres és van benne egy pár szelet kenyér, ez nem mondja azt, hogy van “hely”. Mivel, hogyha  a szellemi állapota rossz vagy van valami problémája, akkor ő nem érzi az éhséget. Más aggodalmak teljesen meghóditják őt. Azért a “szabad hely” nem jelent egyszerűen ürességet, hanem azt, hogy készen van a korrekcióra és a megtöltésre. Azaz kell legyen egy bizonyos fejlődés az élvezet iránti vágyban, azért hogy ő elérjen ahoz az  állapothoz, amelyet nevezünk “hely”, a négy szint szerint. Csak akkor van a vágy kifejlődve a negyedik szintig, amely az útolsó szint, amikor már ő maga választani tud, ha ő tudatosan akarja a megtöltést, és pontosan tudja milyen javitásra és megtöltésre van szüksége. Akkor válik egy szabad hellyé.

A tény az, hogy a Teremtő ezen a “hely”-en fedezzük fel és nem valahol kívül, hasonlóan az elvont formával, amely nem öltözik bele az anyagban. Azért a Teremtőt is “hely” –nek nevezzük. Mivel a  Fény is a vágynak a megjelenése, az forma amely beleöltözik az anyagba, a vágyba, amely alkalmassá vált arra. És e nélkül a hely nélkül nincsem miről beszéljünk. Tehát amikor beszélünk a személy tevékenységéről a hellyel szemben, arról a vágyról beszélünk,  amely magkapta a helyes formáját. Ugyanahhoz a helyes helyhez fordulunk és ő számunkra a Teremtőt jelenti, szóval “gyere és lásd”.

A “szabad hely, az az a  hely, amely készen van fogadni a korrekciót és a teljességet”. És minden más egy “üres gyomor”, és nem képes megemészteni az ételt, mivel a személy el van mélyedve egyébb aggodalmakban. Csak ezt a már korrekt formát kapott helyet, vágyat nevezzük az “szabad  hely” –nek. A “szabad” definiciojába az egy javitott hely, egy olyan formában, hogy hasonlit az adakozás tulajdonságához, amit  Teremtő-nek nevezünk, -“gyere és lásd”( Bo vé Ré).

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.