Dr. Michael Laitman

Adakozok, mindennek a megszerzése által

Kérdés

Ha én az élvezetre irányuló vágy vagyok, és mindörökre az is maradok, hogy leszek képes valaha adakozni?

Válasz

Adakozok az összes dolog megszerzése által, amit a Mestertől kapok meg. Ez által megelégedettséget hozok a Számára. Annak érdekében, hogy Őt, egy végtelen élvezethez juttassam, hasonlóhoz, amit Ő ad nekem, nem maradhatok egy kicsiny, egoisztikus megszerző, nekem az adakozás érdekében kell megszereznem.

A kapni akarási vágy behatárolt, pont úgy, ahogy lehetetlen többet megkapni általa, mint ez a anyagi világ. Mi most is a Végtelen Világban vagyunk, körbeölelve a Teremtő szeretetet által. Azonban csak a legkisebbik fokozaton vagyunk képesek érezni azt, pontosan annak megfelelően, ahogy érzékeljük ezt a világot, vagyis ez a maximum, ami lehetséges.

Ha az emberiség összes generációja, az időben megkapná az összes élvezetét ennek a világnak, ezt is csak egy „kicsiny gyertyának,” (Ner Dakik) nevezhetnénk, vagyis a Fény egy kicsiny szikrájának. Az összes többi Fény kizárólag az adakozási vágyban tárható fel.

Miért van ez a szigorú feltétel? Tény, hogy egy kicsiny szikra van mindössze szemben, azzal a hatalmas élvezetre irányuló vággyal, amelyet azonban ez a kicsiny szikra teremtett.

A vágy azt követő fejlődése annak köszönhetően tűnik fel, hogy érzékelhetővé válik az Adó. Azaz, minden, ami túl van a mi világunkon, a teljes, hatalmas, spirituális Fény, amelyet később feltárulni érzünk, az adakozó kiérdemelt megérzése által.

Azonban nem tudom az Adakozót érezni, ha nincs meg bennem a hozzá hasonló minőség, vagyis az adakozás. Kiderül, hogy meg kell szereznem az altruista vágyakat, és az adakozásomnak megfelelő mértékben, érezni fogom a Teremtő adakozását. Ezt nevezzük Felső Fénynek.

A Teremtő, adakozó. a szeretetét adja nekem, de csak annak a mértékében fogom ezt érezni, amennyire én magam is adakozom Felé – vagyis ha a vágyaink hasonlóak. A Teremtő teljes egészében feltárul a számomra akár most is, de én még sem érzem? Nem, mert nem tudom érezni. Nincsenek eszközeim, hogy érezhessem.

Ennek a kiterjesztéséhez, fejlesztenem kell a vágyam, és akkor érezni fogom Őt. Ez lesz az én NRNHY Fényem, a Teremtő rám irányuló hozzáállásának, szeretetének feltárulása. Először az adakozás tárul fel, aztán a szeretet.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,411 seconds.