Dr. Michael Laitman

Fordulóponton a múltból a jövőbe

Szerencsések vagyunk, mert a változás idejében születtünk, amikor milliárd, történelmi folyamat után, amely a világegyetemben és a Földön történt, mi a múlt és a jövő fordulópontján találjuk magunkat, amikor nekünk magunknak kell megvalósítani az egoisztikus, individualista és a szétválasztásunkat okozó rendszer megváltoztatását, egy altruista, integrált, és analóg rendszerre.

Az összes múltbéli generációban, egy egoista vágyban léteztünk, lineáris módon cselekedve, mindenki csak a saját hasznát tekintve. Most, a természet befolyása alatt, kényszerítve vagyunk, hogy az egész világlátásunkat és minden cselekedetünket a világunkban megváltoztassuk, a saját jövőnk érdekében.

Mivel az emberiség globálissá vált az egoisztikus kapcsolataiban, képtelenek vagyunk egyéni alapon cselekedni, mivel ebben az esetben kárt okozunk magunknak is. Minden nap, ebben az új rendszerben, ez az általános, globális és integrált kapcsolatrendszer, egyre jobban feltárul mindenkinek, és nyilvánvaló lesz ezrek számára ebben a világban.

A kabbala tudományában, nem fogjuk fel, de éppen azt keressük, hogyan emelkedik fel az emberiség következő spirituális szintje, a mi időnkben, és hogyan lehet ezt a rendszert megteremteni. Sőt, nem csak a rendszert magát tanulmányozzuk, hanem az eléréséhez szükséges módszert is, hogy tud valaki ehhez felemelkedni, a természet nyomására való várakozás nélkül, ahogy az általában történik.

Az egoista fejlődés összes előző állapotában, a természet hátukról üldözött bennünket.  Kaptunk egy kis adag egoizmust, és előre rohantunk, megkísérelve élvezni azt.  Több egót érzünk, és elszaladunk az ellenkező irányba, hogy ott keressünk egy újabb beteljesedést.

Ilyen cikkcakk módon haladunk. Felépítünk egy közösséget, oktatási rendszert, családot, gyerekeket nevelünk, államokat alapítunk, technológiát fejlesztünk, majd ipart alapítunk, és így tovább. Mindez az egoizmus fejlődésének eredménye, amely állandóan hajszol bennünket újabb megelégedettségek elérésére.

De most bajban vagyunk. Az egoizmus többé nem hajt minket. Azonban elkezdett húzni minket, a kibontakozó, integrált rendszer, ami az integrált természet maga, és ez összekapcsolódásra kényszerít minket, hogy csak együtt folytathassuk a fejlődést.

Azaz, a technológia, a család, a szociális kapcsolatok, a politika, az országok, az iskolák és minden más, amelyet teremtettünk, hirtelen már nem működnek, mivel képtelen vagyunk többé, az előző egoisztikus hajtóerővel működni. Kizárólag egy más rendszerben haladhatunk, az általános kölcsönkapcsolatok rendszerében. Azonban mi ebbe, a múltbeli cselekedeteinkkel, jogrendszerünkkel, és közösségi kapcsolatainkkal együtt léptünk be.

Egy teljesen különböző rendszerben találjuk magunkat. Egy különböző hozzáállásunk van a világ irányába, ami más, mint amilyennek lennie kellene, és ami attól is különbözik, amit a világ elvár tőlünk. Kiderül, hogy tennünk kell valamit magunkkal, de nem tudjuk mit. Nem tudjuk, hogyan kapcsolódjunk össze, hogy az megfeleljen a világnak.

Hogy érhetjük el ezt a kapcsolatot? Hogy győzhetjük meg magunkat, hogy ez szükséges? Bár sok ember ma ezt felfogja logikailag, még mindig képtelenek a választ megtalálni erre a kérdésre.

Tehát ma átmenetben vagyunk az alacsonyabb szintről a magasabbra. Ez az átmenet nem hétköznapi lépés, egyik formából a másikba, egyik technológiai szintről, egy másikra. Most egy minőségi változásban vagyunk, nem mennyiségiben.

A minőségi változás nem kizárólag az életünk minőségében nyilvánul meg, illetve a kapcsolataink minőségében, hanem egy teljes változásban, amely mindent érint, ami a múltban történt. A világnak teljesen mássá kell lennie. Ez a mi problémánk.

A világ már most is megváltozott, és közelebb került hozzánk, de még nem tudjuk, hogy érezhetnénk ezt helyes módon, még mindig az elmúlt ideológiában, tudatosságban és érzékelésben vagyunk. Mi egy ismeretlen térben találjuk magunkat, ezáltal nem tudunk megfelelően működni ebben.

A helytelen cselekedeteink miatt, az összes előző élettapasztalatunk csak a válságba tud vezetni minket. Remélhetőleg gyorsan felismerjük, hogy változnunk kell. A kabbala tudománya erről beszél nekünk. Remélem, hogy segíteni fog, nem csak nekünk, hanem minden embernek a világban.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,626 seconds.