Dr. Michael Laitman

A jó és a rossz közötti semleges zónában

Nincs egyáltalán szabad akaratunk ebben a világban. Ez az okozatok világa, és ez az, ami annyira megkülönbözteti a spirituális világtól, mert amikor az ember felemelkedek itt, eléri a spirituális szintet, akkor szerzi meg a szabad akaratot, gondolataiban, döntésében, és cselekedeteiben. Ennek az oka az, hogy a spirituális világ tartalmaz minden erőt, miközben a mi világunk csak ezeknek az erőknek az okozata.

Itt, ebben a világban, mi már egyszerűen megkapjuk a teljesen készre gyártott képeket, és semmit nem tudunk megváltoztatni rajtuk. Ha önmagunk által akarunk cselekedni, akkor fel kell emelkednünk a spirituális szintre, a szabad akarat szintjére, az erők szintjére. Amikor feltárjuk ezeket az erőket, önmagunkon belül, és érezzük azokat (felismerve azt is, hogy minden csak az emberen belül tárul fel), akkor megkapjuk a képességet a cselekedetre, a saját szabad döntésem által, azt is én dönthetem el, melyik erőt aktiválom – ezt, vagy azt.

Ezt nevezzük a Teremtő munkájának. Végül is, az összes cselekedetre vonatkozó helyes döntés meghozatali képessége által, az ember fokozatosan leváltja a Teremtőt, a természet erőinek ellenőrzése feletti tevékenységében. Az az, ahogy fokozatosan eléri azt a pontot, ahol a teljes valóságot a hatalmába keríti.

Állandóan új erőket ismer meg, ahogy az, egy szabad formában történik. Végül is, csak két fajta irányítás van, az adakozás és a megszerzés. Mindkét erő a Teremtőtől származik, de hol van az ember ebben a képben?

Az ember a két erő között áll, amelyek egy tökéletes egyensúlyban érvényesülnek rajta. Ő egy semleges zónában találja magát, amely nem függ az adakozás erejétől, vagy a megszerzés erejétől. Az adakozás erejét nevezzük „szentségnek,” a megszerzés erejét pedig „tisztátalanságnak,” mivel ez egoista. A semleges rész nem tartozik egyikhez sem, és ezt nevezzük úgy, Klipat Noga.

Ebben az állapotban, ahol az ember nem tudja pontosan, kinek az oldalán is van az igazság, az egoisztikus erő oldalán, vagy a szentség oldalán, ami az adakozás, és pontosan a középső ponton ezek között, és itt szerzi meg a szabad akaratot.

Azonban felmerül egy kérdés, hogy lehetséges választani, ha az ember pontosan a mérleg közepén van, és teljesen azonos lehetősége van mindkét oldalra, és ez egy pontos, helyes számítás? Végül is, az ember nem érzi, hogy meg akarják vesztegetni, vagy, hogy becsapná magát. Tehát hogyan választhat a két rész között, az alapján, hogy melyik jelent előnyt az életében, még többet megszerezni, vagy mindenekfelett elérni az adakozás formáját?

Ez a választás, amit feltárunk, a környezetünkön való munkával. Végül is az ember nem tudja, mi a válasszon, és lemond erről. Azonban ha valóban meg akarja hozni ezt a döntést, akkor a helyes környezetbe kell önmagát helyeznie. Akkor a környezet segít neki meglátni, hol van az igazság.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.