Dr. Michael Laitman

Mi az a kölcsönös garancia?

Kérdés

Mi az a kölcsönös garancia?

Válasz

A kölcsönös garancia azt jelenti, hogy annak megfelelően cselekszem, ahogy megértettem és felismertem, illetve ahogy érzelmileg viszonyulok a másokkal való viszonyomhoz, a kölcsönös kapcsolatrendszerünkhöz, egymástól való függésünkhöz, ahogy egyetlen rendszeren belül vagyunk, ahol mindannyian olyan szerepet töltünk be, mint egy test szervei.  Több állapota van az egymáshoz való közelségünknek ezen a rendszeren belül, ameddig elérjük azt fokozatot, ahol elkezdünk úgy működni, mint egy sejt, a testen belül, és amely fokozattól mindent szükségeset, ami érkezik elfogadok, annak érdekében, hogy magamat, a közösség előnyére tudjam megvalósítani.

A kabbala bölcsessége azt mondja, hogy 125 fokozata van az egymás közötti kapcsolatunknak, mielőtt elérjük a teljességet. Ezáltal korrigáljuk magunkat, az egónkat, és elérjük az adakozás és a szeretet teljes minőségét az emberek irányába. Ezt a végső korrekciónak nevezzük, amikor az ember globálissá és integrálttá válik a természeten belül.

Ezáltal felépítjük önmagunkban a természet minden kötelékét, és így befolyásoljuk az összes alacsonyabb szintet (kövületi, növényi, és állati) és az ember eléri a mindent magában foglaló természetét. Ezt nevezzük a nagybetűs Felső Erőnek, vagy Természetnek. Akkor az ember végtelennek, és teljesnek érzi magát, mint a természet egésze, amelynek nincs kezdete és vége, amelyben nincs tér vagy idő, vagy mozgás. A valóságérzékelése változik, mivel önmagát kezdi el másképpen érzékelni, az érzékelés és a látás új szintje jelenik meg.

A kölcsönös garancia jól magyarázható, a természet részei közötti kölcsönhatások példáján keresztül, azaz a kövületi, növényi és állati szintek, milyen módon etetik és támogatják egymást. Sok példája van a természetben a kölcsönös támogatásra, segítségre, ahogy a méhek, és a madarak segítik a növények szaporodását, és ahogy a teljes természet össze van kapcsolódva egymással. Ez egy speciális, nagyon érdekes tudomány. Egyszerűen lenyűgöző, ahogy a természet minden eleme függ egymástól, és hogy mennyire szükségük van egymásra.

A legegyszerűbb módja, a kölcsönös garancia elmagyarázásának, a saját testünk részei együttműködését felhasználni példaként. Amikor nem érzem jól magam, elmegyek az orvoshoz, aki megvizsgálja, hogy egyensúlyban vagyok vagy sem, a testem melyik része, nincs egyensúlyban, és ezért nem működik megfelelően. Ezt nevezzük betegségnek. Ha egy testrész nem megfelelően működik, az össze többi részhet viszonyítva, például a vesék nem választják ki a mérgeket, a máj nem tisztítja meg a vért, vagy a tüdő nem szállít elég oxigént, akkor ez a betegség jele. Ennek megfelelően ellenőrizhetjük, hogy egy ember egészséges vagy sem.

Ez az, ahogy ellenőrizzük, hogy egy emberi közösség egészséges, vagy sem, annak megfelelően, hogy a tagjai mennyit adnak és kapnak egymástól, és a csoporttól, milyen mértékű az egyén kapcsolata a többé résszel, mivel úgy kell cselekednie, hogy abból mindenki profitáljon. Ez mindenki küldetése.

Azaz mindenki feladja a saját egóját, amely csak önmagára irányul, és minden tehetségével a többiek hasznáért tevékenykedik. Mit kap mindebből? Megszerzi a magasabb valóság érzékelését, amely végtelen, és teljes, és amely olyan mértékben jelenik meg benne, amely sokkal magasabb, mint a jelenlegi állati szint.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.