Dr. Michael Laitman

Be akarjuk vonni az embereket? Akkor oktassuk őket!

Az Izraeli tiltakozó mozgalmakkal kapcsolatban, egy magyarázatot kell adnunk az embereknek arról, hogy mi van a követelések mögött, melyeket ma beterjesztettek a kormánynak ma. Lényegében mi egy érzékelhető, valódi elképzeléseket kell adnunk nekik, hogy megértsék a lényegét a szlogeneknek.

Mi a lényegi pontja, az egyenlőségért való követeléseknek? Végül is ez csak relatív és behatárolt lehet.

Mi a lényegi pontja az egységre utaló szlogeneknek, ha mi egoisták vagyunk, és utáljuk egymást? Azt követően, hogy nekünk egyesülni az egoizmusunk felett kell, és ezért szükségünk van egy magasztos célra. Ez ahhoz hasonló, ahogy a háborúk idején, amikor csak meg akartunk menekülni, azt éreztük, közelebb vagyunk egymáshoz, még ha ez nem is volt valódi egység.

Mi a lényege az összes eljövendő érzelemnek a kölcsönös garanciával kapcsolatban? Mit jelent ez a garancia? Bank garanciát? Nem, ez azt jelenti, hogy a közösségünkben, mindenki egybeforr, és ez elkerülhetetlen. Majd vonakodva, mivel nincs más választás elkerülni, hogy egymás torkának essünk, megteremtjük a kölcsönös függés tudatos rendszerét, amit kölcsönös garanciának nevezzük.

A természet már ebben a kapcsolati rendszerben van, de az emberiség erre még nem ébredt rá. A mi részünkről már érezzük és megértjük, hogy mindenki „egy fazékban” van, nincs semmilyen más lehetőségünk azon kívül, hogy megvizsgáljuk a kölcsönös garancia integrált rendszerét.

Azonban a kölcsönös garancia először is azt követeli tőlünk, hogy felelősek legyünk. Minden ember adakozik a többiek felé, és függ egymástól. Ez ugyanolyan, mint egy családban, én függök a gyermekeimtől, és ők pedig tőlem. A szeretet ereje összeköt minket, és kölcsönös függőséget okoz, jóban, rosszban. Most ugyanezt az eltörhetetlen kapcsolatrendszert kell köztünk létrehozni, am jó és kellemes, tehát ez vár ránk a jövőben. Lényegtelen hogy látja valaki ezt, mi már benne vagyunk ebben a helyzetben. úgy hogy tegyük kívánatossá ezt.

Ha valaki sajnálja azt a tényt, hogy mi egymástól függünk, akkor egyszerűbb, ha mindenkitől eltávolodik és elmenekül. De mi egy másik szintre emelkedtünk, akarjuk ezt a kapcsolatot és még ha nem is értük el, még is fel kívánjuk építeni a kölcsönös garanciát közöttünk, a nulláról.

A kabbalában ezt nevezzük úgy, hogy „egy ember, egy szívvel.” Ha a tüntetőink kívánják ezt a fajta egységet, akkor gyerünk, minden az övék. Azonban először el kell magyarázni mindent nekik. A kölcsönös garanciában mindenki megkapja, amire szüksége van, és mindent megad a közösségnek, de enélkül az adakozás nélkül, a társadalom nem létezhet. Ez a lényege a kölcsönös garanciának. Ez az, ahogy törődnünk kell másokkal.

Kérdés

Néhány tüntetőnek teljesen világos a követelése. A „szociális igazságosság” azt jelenti, hogy mindenki megkapja az ingyenes oktatást, a normális lakásbérleti árakat, az általános jóléthez szükséges törődést, elérhető egészségügyi ellátást mindenkinek, egy használható fizetést az orvosoknak, és átlátható kormányzati lépéseket.

Válasz

Nagyon helyes. Azonban ez az egész nemzet felemelkedését igényli arra a szintre, ahol az emberek megérthetik, hogyan működik a törvényhozói és a végrehajtói hatalom, és hogy épülnek be az életbe. Minden embernek meg kell értenie, mit jelent a helyzet elemzése, a döntéshozás, a gyakorlati megvalósítás.

Gyerünk, és vonjuk be a nemzetet. Ez az, ahogy a problémát egyszer muszáj megoldani, „mindenki által.” Azonban emberek milliói nem tudnak összegyűlni minden döntés miatt, és ezért kiválasztott képviselőket kell feljogosítani erre, vagy elfogadni az „Úr” erejét, átadva a felelősség súlyát a saját válláról.

Ha el akarjuk juttatni az embereket, a szociális, nemzeti karakter egy intelligens döntéséhez, akkor be kell vezetnünk az ehhez megfelelő nevelést. Ma nem elegendő a puszta ismerete a kormányzati rendszerről Az embernek részt kell vállalnia a döntéshozatalból, a kölcsönös garancián belüli kereteken belül, és egyesülnie kell mindenkivel.

Ha igazságosságot akarunk – akkor előre kell mennünk, és az egység, ami most szükséges. Csak akkor lesz képes elemezni és megérteni a helyzetet. Csak akkor fog felnőni, és megvalósítani az igazságosság törvényét.

Egyik vagy másik úton, de eljutunk a nevelés szükségességéhez. Reméljük, hogy az emberek meg fogják ezt érteni.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.