Dr. Michael Laitman

Hogyan szavazol? A Teremtő érdekében vagy ellene?

A teremtmény mindig két ellentétes állapotban váltakozik: a sötétség és a Fény, távolság és közelség, ellentét és összeolvadás, a módosított forma és ugyanaz a forma. A mi utunk mindig ilyen állapotokon megy keresztül. Ezekben az állapotokban mi vagy a Teremtő “mellett,” vagy Teremtő “ellenében” vagyunk.

Kezdetben ezeken az állapotokon tudatosság és felismerések nélkül megyünk keresztül, ez a “kövületi” szint. Azután elkezdünk megérteni egy keveset, a “növényi” szinten, és már tudatosodunk is valamennyit, de még nem tudjuk mihez képest és hogyan változik, ez az “élő” szint. Amikor már értjük, hogy mindig én változom a Teremtővel szemben, azt nevezzük”emberi” szintnek.

A történelmünk folyamán ebben a formában fejlődtünk, állandóan valaminek az ellentétén keresztül. Állandóan egyre nagyobb benyomást kapunk, hogy mit is jelent az hogy ellentétben vagyunk a Teremtővel, vagy hasonlóvá válunk a Teremtőhöz. Az összes állapotok a teremtés alapgondolatában már eleve szét vannak választva, és össze is vannak kapcsolva az ok és az okozatok láncolatán keresztül, amelyen mi át kell menjünk.

Manapság, az egész emberiség belép a fejlődésnek egy érdekes szakaszába, amelyben el kell érkezzünk a felismeréshez és a tudatossághoz,  és a döntéshez, hogy részt akarjunk venni a fejlődésben, Látnunk kell, hogyan tudunk részt venni ebben a folyamatban, felgyorsítani, kifejezni a beleegyezésünket vagy bele nem egyezésünket, azokba az állapotokba amelyeken keresztül megyünk.

Ha én hozzá járulok az összes állapotommal a teremtés gondolatához, amelyekben fejlődöm – akkor én felgyorsíthatom a fejlődésemet. Mert a fejlődés láncolata az, hogy felismerem az állapotomat, hogy hol is vagyok, és amekkora mértekben nyomom magamat, hogy felfedezzem ki vagyok én, (mert a Teremtő az egyetlen erő, amely rajtam kívül létezik, Ő fejleszti ki a tudatos részvételemet), megerősítem a függetlenségemet, a gondolatomat, a megértésemet és az akaratomat.

Így létrehozom a saját “Énemet,” amely megszületik bennem, a teremtményben, és az oka annak, hogy ezt a folyamatot így tervezték, a végső felismerés a végső állapot, amelyben a teremtmény teljes mértékben átérzi az erőt, az alapgondolatot amelyben ő létezik, és amelyhez hozzá van tapadva. Az ő függetlensége abban áll, hogy  kérheti  a Felső alapgondolatát, és a részvételi lehetőségének a feltárulását, a saját fejlődésében.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.