Dr. Michael Laitman

Kabbala: építeni, nem rombolni

Kérdés

Több különböző módszer és csoport mond hasonló dolgokat, mint a kabbala. Hogyan védekezhetünk ezeknek a gondolatoknak a befolyásától? Van ennek bármilyen veszélye, és hogy álljunk hozzá mindehhez?

Válasz

A munkám természete miatt volt lehetőségem tanulmányozni különböző módszereket és még vizsgát is tettem ezekből a tárgyakból, miközben dolgoztam a PhD szakdolgozatomon. Hatalmas szakadék van a kabbala és minden más módszer között. Minden egyéb módszer csak valamiféle morális, földi fejlődést kínál az embernek, legfőképpen arra irányítva, hogy kell relaxálni és megnyugodni.

A kabbala nem. A kabbala az emberi természetnek önmagának a megváltoztatására irányul. Mivel a világ kizárólag a szubjektív érzékelésünkben létezik, ez az, amit korrigálni kell, ha a világot akarjuk korrigálni. Azaz az embernek fenn kell tartania az egoizmusát, és nem lerombolni, és felette kiépíteni egy új természetet, amit felső világnak nevezünk, amelyben képes érzékelni, ezt az új természetét. Ez egy teljesen más módszer.

Azonban ha valaki más módszereket tanulmányoz, senki nem fogja mondani, ne tedd ezt. A kabbala tanulása esetén az ember fokozatosan elkezdi látni, hogy mi a különbsége a többi tanításhoz képest.

Egyetlen létező módszer sem alapul a világ valódi természetén, a három vonalon, a három erőn, amely ellenőrzi ezt a világot, az altruizmus felemelésével az egoizmus fölé, anélkül, hogy azt összetörné, helyes módon használja valakiben, és így tovább. Ez látható is a kabbala ősi gyökereiben, és a forrásainak az erejében, a rengeteg könyvben, és a bennük rejlő magyarázatok mélységeiben. Amit láthat valaki maga előtt, az valóban egy hatalmas eszköz a teljes emberiség korrekciójához.

Vannak emberek, akik valóban törekednek a korrekcióra, el akarják érni a célt, lényegtelen mit, készen állnak erre. Vannak olyan emberek is, akik szeretnék elérni ezt a célt, de nem bármilyen áron. Azaz, ők számon tartják, mit kell nekik „fizetniük,” mennyit kell dolgozniuk ezért. Ezért lényegében sok ember szeretné ezt, de kevesen vannak, akik valóban vágynak rá. De minden nap egyre többen vannak.

Remélhetőleg elérjük a végső korrekciót gyorsan, egyszerűen még a mi évszázadunkban, a mi időnkben és a mi generációnkban. Még én is, aki idősebb vagyok remélem, megláthatom amikor a teljes emberiség közvetlen és gyors módon megteszi a spirituális lépcsőket, egyiket a másik után, annak érdekében, hogy elérje a végső korrekciót.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.