Dr. Michael Laitman

Hatalmat a tudománynak!

Ha különböző történelemkönyveket veszünk kézbe, látni fogjuk, mennyire különböző módon írnak le dolgokat. Láthatóan az emberiség ugyanazon a történelmen ment keresztül, beleértve az ezekkel kapcsolatos problémákat, háborúkat, zavarokat, mégis minden nemzedék a saját nézőpontjából írta le ezeket. Ennek eredményeképpen a könyvek, melyeknek az igazságot kellene tükrözniük, a végén egymásnak ellentmondanak.

Gyakran beszélek vezetőkkel, a különböző országokban történő változásokról. Mindegyikük teljesen biztos abban, ezek a változások az egység felé tolják a világot. Ez magában foglalja a vallásos és a világi mozgalmakat, szervezeteket, amelyek ökológiai, állatvédelmi mozgalmakat és sok mást. Miközben köztük vagyok, mennyire különbözök tőlük?

Anélkül, hogy megpróbálnánk megválaszolni ezt a kérdést, el kell vinnünk a kabbalista üzenetet az emberekhez, egy másfajta formában. Nem kell megpróbálnunk eldönteni, ki a jó és ki a rossz, és nem kell különböző véleményeket elemezni. Ne próbáljunk dolgokat megítélni történelmi szemszögből, vagy vallásosos irányból, mivel minden ilyen területen, mindenki a saját racionalitását használja a véleménye kialakításához.

Mi úgy szólítjuk meg az embereket, hogy felszabadítjuk őket mindentől, ami a múlt és a jelen, és a jövőt vizsgáljuk a jelen pillanat felől. Ebből a pontból látjuk, hogy a természet kötelez minket a helyes kölcsönkapcsolatokra, egyensúlyra, kölcsönösségre és harmóniára, egyetlen szervezet működéséhez hasonlóan, egy közös, pán – humán rendszer létrehozására, amely érzékeli önmagát, és valódi egységben létezik.

A természet nyom erre minket. Sok kutatás igazolja ezt, valóban el kell fogadnunk ezt. Ezen kívül nincs semmink. Amiben megbízhatunk, az a tudomány, ahogy írva is van: „az ember csak azt követheti, amit lát.”  Ma csak tényekre van szükségünk, és csak ezek szerint haladunk előre.

A tények mutatják, hogy akarjuk vagy sem, egy globális, integrált társadalomban élünk, amely belsőleg van összeforrasztva, a kölcsön kapcsolatok és a kölcsönös garancia által. Lényegében ez a természet tendenciája, egyik napról a másikra láthatjuk, hogyan fejeződik ez ki egyre tisztább és érthetőbb formában.

A felbukkanó kérdés az, hogy ki irányítja ezt a folyamatot? Ki tudunk találni bármilyen mesterséges, követhető elképzelést, amit bármelyik politikus, szociológus, tudós, vagy bárki hasonló, hirtelen kitalál? A világ már ezerféle elképzelést kipróbált, és az emberiség eleget szenvedett ezek miatt.

Talán egyszerűen kutatnunk kell a természetet és hagyni kell vezetni magunkat a kutatások eredményei által, semmi mást nem figyelembe véve? Ha a kutatások szerint haladunk, amelyek a természethez kapcsolódnak, akkor nem kérdéses, hogy a lehetőségeken kívül, amik az emberiségnek a rendelkezésére állnak ezek a kicsiny bolygón, a galaxis elhagyatott sarkában, legalább ez a kicsiny lehetőségünk meg van.

Tehát süllyedjünk filozófiába, és mutassuk be az összeegyeztethetetlenségeket. Tapasztalatból tudjuk, hogy valaki a földszinten van, én meg a bányában, az csak háborúhoz vezet és önmegsemmisítéshez.

Ma egy közös nevezőre van szükségünk, amely csak is a sérthetetlen természeti törvényekből származhatnak. Ezeken alapulva, felépíthetjük az integrált társadalmat, amely sokkal inkább a kreativitásra, mint a rombolásra épít.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,774 seconds.