Dr. Michael Laitman

A gyakorlati elfogadás- kabbala – küszöbén


Kérdés

A Kabbalának mi a gyakorlati része?

Válasz

“Praktikus Kabbala” azaz gyakorlati elfogadás az, amikor gyakorlatozunk s nemcsak belül. de a belső munka is gyakorlati elfogadás, kabbala, amikor megteremtem a szándékot, az egyesülést /zivug, párzás/ gakorlatban a társakkal, nemcsak belül, hisz ez az adás-fény céljával való elfogadás. Vagyis nemcsak olvasunk egy könyvet róla, hanem megteremtjük az adás eszközét, az “ernyőt” és gyakorlati tetteket viszünk véghez.

Van min dolgoznunk. Csak egó-szűrő ernyővel lehetséges ez. Az ernyőt a kijavító, felépítő megvilágító Fény hozza létre. Ezt hívják gyakorlati elfogadásnak, kabbalának. Az élvezet-vágy adás-szándékot kap. Ez a világban egyedül fontos akció. A Kabbala tudománya az egyetlen, ami ennek létrehozásában segít, mert elmagyarázza, hogy működik ez az általános szerkezet s mi hogy működünk benne. Amikor fogom ezt a tudományt és megvalósítom, akkor “gyakorlom” az elfogadást, a kabbalát.

Olyan mint a fizika és annak alkalmazása. Elvben elgondolunk dolgokat, s mindegy, hogy értjük-e, a gyakorlati kísérletek számítanak, a mérések, az ellenőrzések. Vagy ahogy a gyerekek játszanak a felnövés előtt, hogy nagyként helyesen tudják elvégezni a dolgukat. Ez a célja a tudományban a kísérletnek.

A gyakorlat maga az tudományos állítások alkalmazása. A kabbalában is. Amikor azért tanulunk, hogy aztán gyakorlatba átemeljük a tanultakat, akkor a gyakorlat küszöbére értünk, bár még jó ideig eltarthat a szűrő ernyő tartós felépítése. De a célunk szerint már az elfogadás kabbaláját gyakoroljuk. Tehát az egyetlen gyakorlat a fontos: a Fényhez ragaszkodni /zivug de hakaá – ütős párzás/ : hogy elérjük az azonos-alakúság fokozatát az Adó-Fénnyel.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.