Dr. Michael Laitman

Maradj a spiritualitásban, az örökkévalóságban

Maradni a spiritualitásban, az örökkévalóságban, ez az állapot adja azt, hogy , az ego egyszer sem lesz beteljesedett. Most mi még a spirituális út elején vagyunk, és a megszerzés iránti vágyunk még sem töltődik meg jobban, csak ürességet érezünk, addig amíg nekünk világos lesz, hogy mi föle kell emelkednünk .

Nem marad más választásunk. Mivel a korábbi hajlamaink számára feltárul, hogy az összes játék, amely felülről volt elrendezve, azért hogy a vágyunk, az edényünk növekedjen ebben a világban, vége van! Most nekünk, egy másik fajta edénnyel kell dolgoznunk. És ezt látjuk hamarosan az egész világon.

Az egoista vágyakban mi érezzük a bizonytalanságot, reménytelenséget, tehetetlenséget, az életerő hiányát, a jövő hiányát. De ezzel párhuzamosan, kinyílik nekünk a lehetőségünk, hogy összekapcsolódjunk a Teremtővel és kérjük az összeolvadást vele.

Mi nem azért kérjük ezt, hogy a hiány érzésétől elfussunk, mert akkor egy kisebb beteljesülést egy nagyobbra cserélünk. Ki ne akarna ilyesmit?  Ez általában akkor történik, amikor az ember kap valami ütést, és azonnal eszébe jut a Teremtő, és elkezd imádkozni.

Az állati testünk nem engedi, hogy a Teremtőre gondoljunk, mert fél, és ez által a félelem visszaküld minket, segítséget kérni a Teremtőtől. És akkor, mi a Teremtőhöz vonzódunk, mert az én „állatom” a Teremtő felé nyom.  Mintha az én állatom jönne, és mondaná: ” nincsen mit egyek, kérjél a Teremtőtől”. És én kérek az én állatomon számára. Így élünk mi, ameddig nem vagyunk valódi emberek…

De ha mi megpróbálunk felébredni, nem azért mert az állatnak nincsen kitöltése és rosszul érzi magát, hanem azért mert elkezdjük megkapni a környezetünktől az adakozás fontosságát – akkor kifejlesszük a spirituális vágyunkat a mi egyéni üres vágyunk felett.

Ha mi így teszünk, de nem azért, hogy megakarjuk magunkat tölteni, és valami profitot kapni a saját magunk számára, az azt jelenti, hogy elérjük  az átváltást, a spirituális vágyért való aggodalmat.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.