Dr. Michael Laitman

Az egész nemzet a kerekasztalnál

Ha biztosítani akarjuk, hogy az összes közös programpontnak hosszú távon is kilátásai legyenek, a feltételnek, ami által kontrollálnunk kell ezeket, csak az lehet, hogy az egész társadalmat, mint egyetlen családot tekintjük. Nekünk csak ezen az úton lehet az összes problémát megoldanunk. Különben, a döntések más erők, különböző manipulációk befolyása alá kerülnek, és hosszabb távon hatékonyatlanná válnak, és mindenki valamilyen módon hibás lesz ebben.

Ez úgy hangzik, mint ami távol van a politikától, és mindazon eszközöktől, amit a kormányok általában használnak, ami az erő és a pénz, de nincs elrejtőzési lehetőség, mivel az emberek a megoldást pontosan ezen a módon érzékelik.

A szociális igazságosság nagyon szép fogalom. De mit jelent ez a valóságban? Ezért kell mindig megvizsgálnunk, ezt a globális, integrált megközelítést, ami nélkül nincs nemzet, társadalom, és nem lehet semmilyen változást elérni ma.

Mindenkinek meg kell értenie, hogy nincs más megközelítés a problémák megoldására. Egy teljes kölcsönkapcsolati rendszerbe léptünk be, amely mindenkitől azt kívánja, hogy részt vegyen a tárgyalásokon és a döntéshozatalban. Mindennek a kölcsönös felelősség vállalás és garancia légkörében kell lezajlania, mivel a nemzeti „torta,” amelyet el kell osztanunk, nem végtelen. Ezért kell ezt megbeszélnünk együtt, és mindenkinek meg kell értenie, hogy nem kaphatja meg a 100 százalékát az általa kívánt javaknak, és ezt tudomásul is kell vennie.

Ha a „kölcsönös garancia” fog uralkodni köztünk, és kialakul a teljes egyetértés, minden állampolgár között, fel fogják ismerni, hogy csak ezen a módon haladhatunk. Ez az emberek között egy egészséges légkört teremt, és kialakul a szeretet és a kölcsönös részvétel szellemisége. Ennek eredményeképpen, az általános légkör megváltozik, és a döntéshozatalnak ez a formája fejleszteni fogja a társadalom egymással konfliktusban álló részei közötti kapcsolatot.

Természetesen ez a megközelítés több mint egy jó kapcsolat megalapozása. Ha mindenki leül a „kerekasztalhoz,” és mindazok, akik eddig a maximumot akarták kicsikarni maguknak, elkezdik megérteni, hogy a többiek igényeit is, és készek feláldozni ezért valamit, a saját igényeikből, még abból is, ami járna nekik, akkor ezen a módon elérkezünk egy általános megértéshez és egyetértéshez az emberek között, és az emberek elkezdenek összekapcsolódni.

Ezáltal minden oldal és szociális réteg belép egy integrált hálózatba, összekapcsolódik, és ezzel az egész nemzet kapcsolatba lép. Ezen a módon feltárul az integrált erő, amely felemel minket a következő szintjére a létezésnek és a tudatosságnak.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.